Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Silničáři varují i před možnou námrazou u Rádelského Mlýna na čtyřproudé silnici 35 od Liberce na Turnov

23. 01. 2022 | 7:40

Sníh je na silnicích na severu Čech zejména v horských oblastech, jinak jsou povrchy vozovek mokré. Silničáři nadále doporučují zvýšenou opatrnost. Teploty byly v Ústeckém kraji k ránu mezi jedním až čtyřmi stupni, v Libereckém kolem nuly. Vyplývá to z údajů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

radelskymlyn1irma
Rádelksý mlýn pod sněhem, foto Artur Irma

V noci slabě sněžilo místy v Libereckém kraji, a to včetně Liberce, v Ústeckém kraji spíše pršelo nebo mrholilo. Meteorologové očekávají, že přes den hranice pro sněžení v Libereckém kraji stoupne z 300 metrů nad mořem nad 500, v Ústeckém by mělo sněžit jen v polohách nad 700 metrů nad mořem. Srážky by ale neměly být nijak vydatné a měly by být jen místy.

Ujetá vrstva sněhu je na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a západní části Krkonoš na Jablonecku a Semilsku, rozbředlý sníh či jeho zbytky je na silnicích prvních tříd ve směru od Liberce a Jablonce nad Nisou do hor. Rozbředlý sníh je také na vedlejších silnicích na Liberecku a zbytky sněhu na vozovkách nižších tříd na Českolipsku. Silničáři varují i před možnou námrazou u Rádelského Mlýna na čtyřproudé silnici 35 od Liberce na Turnov.

V Ústeckém kraji jsou zbytky rozbředlého sněhu na silnicích nižších tříd v Krušných horách. Viditelnost při jízdě po D8 snižují mlhy. Teploty přes den v Ústeckém kraji budou od tří do šesti stupňů Celsia, na horách od nuly do tří. V Libereckém by mělo být maximálně od jednoho do čtyř stupňů, na horách mezi minus dvěma a jedním stupněm.

čtk