Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Soutěž Karla Hubáčka: Turnov přihlásil Alzheimer centrum a rekonstrukci silnice na hranici kraje

04. 04. 2021 | 12:29

Letos se koná již 17. ročník Soutěže Karla Hubáčka - Stavba roku Libereckého kraje 2021. Hlasování veřejnosti začalo 1. dubna a Turnovští mohou podpořit místní stavby. Město Turnov přihlásilo do soutěže Alzheimer centrum a rekonstrukci silnice II/610 až na  hranici Libereckého kraje. 

TurnStavba
Foto: www.turnov.cz

I když je letošní ročník poznamenaný nejistou situací a starostmi kolem pandemie, navíc je mezi minulým a aktuálním ročníkem kvůli koordinaci s celostátní soutěží kratší časové rozmezí, přihlášené projekty jsou opět velmi zajímavé a často představují originální architektonická a stavební řešení.

Stavby, rekonstrukce a vybudovaná veřejná prostranství budou usilovat nejen o hlavní titul Cena Karla Hubáčka, nazvané od roku 2019 podle světoznámého architekta, ale také o přízeň veřejnosti. „Aktuálně zpracováváme texty a fotografie dodané přihlašovateli a od 1. dubna je možné všechny kandidáty zhlédnout na webových stránkách stavbaroku.lk, kde bude také spuštěno hlasování pro veřejnost,“ vysvětluje organizátorka soutěže Petra Handlířová z Agentury pro regionální rozvoj Libereckého kraje. 

Hlasování podpoří také putovní výstava, která se objeví např. v Liberci, Jablonci či Turnově na veřejných místech a všechny přihlášené formou fotopanelů představí široké veřejnosti. Slavnostní vyhlášení pravděpodobně proběhne koncem května. Zda se ceny předají během galavečeru, bude ale záležet na aktuální bezpečnostní situaci.

www.turnov.cz