Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

SYNER opět zabodoval v soutěži Stavba roku. Letos uspěl s realizací Kompetenčního centra společnosti Baumit

25. 11. 2023 | 17:25

AKTUALIZOVÁNO: V letošním 31. ročníku soutěže o titul Stavba roku 2023, jíž organizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, se opět neztratili realizátoři a stavby v Libereckého kraje. Výherce porota vybírala z 38 nominací. Ocenění organizátoři předávali na pátečním slavnostním večeru v pražském Rudolfinu.

baumit
Kompetenční centrum společnosti Baumit.

Oceněním v podobě křišťálové lahve se může pyšnit Štvanická lávka v Praze, pavilon péče o rodinu v nemocnici Pelhřimov nebo multifunkční sportovní hala Kapka ve Vsetíně. A také kompletně zrekonstruovaný liberecký Liebiegův palác, bytový dům Oáza v Liberci, medicínské centrum Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni nebo Kompetenční centrum společnosti Baumit v Brandýse nad Labem. To zrealizovala liberecká stavební společnost SYNER.

Kompetenční centrum společnosti Baumit.

Moderní administrativní objekt se nachází na okraji města a náleží k němu výrobní prostory i rozsáhlá skladová hala. Za charakteristickými prosklenými zdmi budovy se nachází zasedací místnosti, kanceláře, prostory pro prezentaci výrobků, prostory pro školení, technické i sociální zázemí. Výstavba trvala téměř 1,5 roku a probíhala ve dvou etapách za plného provozu tak, aby co nejméně ovlivnila výrobu i distribuci produktů. Kompetenční centrum zaměstnancům poskytuje nadstandartní komfort pro práci i společné chvíle.

„Jsme rádi, že si nás investor Baumit Česko vybral k realizaci a svěřil nám důvěru v řízení a výstavbě nového zázemí společnosti. Zároveň nás nesmírně těší a vážíme si toho, že tato krásná a unikátní stavba si odnáší ze soutěže nejvyšší ocenění v podobě titulu Stavba roku 2023,“ uvedl jednatel SYNER Robert Špott.

Ocenění bylo uděleno za originální pojetí projektu. Celek evokuje nadčasovost umělecké galerie vsazené doprostřed průmyslového areálu s technologicky dotaženými architektonickými detaily, jako jsou například vodní prvky v centru vnitrobloku nebo betonové sloupy zhotovené technologií 3D tisku.

www.cn.cz, lo, TZ SYNER