Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Alzheimer centrum v Turnově roste, každým dnem přibývají obvodové zdi a příčky

29. 09. 2019 | 14:10

Výstavba Domova se zvláštním režimem v ulici 5. května v Tunově začala 21. května 2019. Za několik měsíců stavba pokročila, od vyvrtání a betonáže pilotů a  základových pasů po zdění obvodových zdí a příček. V těchto dnech probíhají přípravy na zastropení objektu. 

stavba turnov w DSC00339
Foto: www.turnov.cz

„Od 11. října se budou na stavbu navážet stropní panely, a tak se bude v ulici 5. května opět pohybovat těžká technika. Na zimní období firma počítá s uzavřením objektu montáží oken a dveří a s realizací střešního pláště,“ nastínil  Miloslav Chrumko ze správy majetku turnovské radnice.

Budova Alzheimer centra se bude skládat ze dvou lůžkových bloků po pěti a sedmi dvoulůžkových pokojích, mezi nimiž bude umístěn blok se zázemím a společenské prostory. Jádro střední hmoty objektu budou tvořit funkční místnosti a zázemí budovy – například sesterna, koupelna, dílna, kanceláře, sklady a toalety. Součástí bude i technická místnost, která bude sloužit i pro případnou nástavbu.

Částka na realizaci stavby Domova se zvláštním režimem je 39,7 milionu korun. „Stavba musí být zkolaudována do 31. července 2020,“ upozornila Marcela Pilská z odboru správy majetku. Na stavbu využije město Turnov dotaci z programu Ministerstva práce a sociálních věcí ve výši 31 milionů korun.

TZ/Zdenka Štrauchová