Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bouráním zchátralé budovy Fokusu začala ve Skálově ulici v Turnově stavba komunitního centra za 22 milionů korun

25. 02. 2020 | 11:04

Bouráním zchátralé budovy Fokusu začala ve Skálově ulici v Turnově stavba komunitního centra za 22 milionů korun. Demoliční práce by měly skončit ještě dnes, řekla ČTK za městský úřad Zdenka Štrauchová. Komunitní centrum by mělo být postavené do března příštího roku. Většinu nákladů zaplatí radnice z evropské dotace, získala víc než 17 milionů korun.

Nová dvoupodlažní budova s výtahem bude bezbariérová, v každém podlaží bude i bezbariérová toaleta. "Objekt bude využíván pro potřeby občanů s duševním onemocněním a mentálním postižením," uvedla Štrauchová. V bouraném domě už zhruba devět let fungoval Fokus Turnov, který lidem s tímto handicapem pomáhá. Po dobu výstavby nového komunitního centra bude dočasně působit v jiné budově města, ve Skálově 84. Od dosavadního centra je vzdálená několik stovek metrů.

Foto: zdroj: www.turnov.czTurnovský Fokus provozuje rehabilitační dílny, pořádá výlety i rekondiční pobyty a pomáhá i klientům, kteří se dostali do nouzové situace s bydlením. V nově vzniklém komunitním centru bude garantem poskytovaných služeb. "Polyfunkční centrum bude dostupné i dalším organizacím, které nabízí sociální, volnočasové, environmentální aktivity," uvedla místostarostka Petra Houšková (Nezávislý blok). Předpokládá, že spolu s Fokusem by v komunitním centru mohly být další tři až čtyři organizace, které nemají stále zázemí.

čtk