Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Chodce a cyklisty na jednom chodníku usměrní barva použité dlažby

07. 08. 2019 | 5:56

Rekonstrukce Nádražní ulice pokračuje, za poslední týden došlo v úseku od Hotelu Beneš k položení zámkové dlažby i na levou část chodníků. V pravé části vyrostl široký chodník s cyklostezkou.

turnCykl
Foto z www.turnov.cz

Cyklostezka je vizuálně vymezena žlutou zámkovou dlažbou, zatímco antracitová hmatová dlažba určuje část pro pěší. Přestože se může zdát, že je část pro chodce v horních partiích úzká, chodník i cyklostezka splňují normu.

Cyklostezka se žlutou zámkovou dlažbou bude sloužit cyklistům pouze pro směr nahoru. Dolu od Ohrazenic bude cyklostezka součástí komunikace v rámci vodorovného dopravního značení. „Nahoře bude vymezený klasický cyklopruh, ale od křižovatky s ulicí Pacltova z důvodů šířkového bude cyklopiktogram. Cyklista se tak bude pohybovat v rámci sdruženého jízdního pruhu s ostatními vozidly. Svou značku tam mít bude,“ vysvětlila Stanislava Syrotiuková z odboru správy majetku turnovské radnice. Dodala, že aktuálně budou v ulici upraveny parkovací zálivy.

Semafor bude v Nádražní ulici zůstávat v různých modifikovaných úpravách,  a to minimálně do konce listopadu. Průběh prací bude ovlivňovat s přicházející zimou také počasí. Pro pěší bude vždy bezpečně vymezen koridor, který by měli občané respektovat a nechodit po staveništi. Místo se v nejbližších dnech stane ještě složitější, neboť dojde k překopu na napojování do ulic 1. máje a Fučíkova. 

TURNOV/Zdenka Štrauchová