Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dopravní omezení na mostě na průtahu Turnovem skončí do soboty

27. 11. 2019 | 13:31

Dopravní omezení na opravovaném mostě, který je na průtahu Turnovem silnice 35, skončí nejpozději v sobotu 30. listopadu. Dělníci se vrátí po zimě a opraví druhou polovinu mostu. ČTK o tom informovala mluvčí turnovské radnice Klára Preislerová.

turnovMOstJIzerawwwturistikacz
archivní foto

"Aktuálně probíhá likvidace staveniště, připravuje se vodorovné dopravní značení a ladí se poslední detaily před otevřením silnice. Doprava bude převedena zpět do jízdních pruhů přibližně na čtyři měsíce," uvedla Preislerová.

Most se čtyřmi jízdními pruhy je součástí silnice první třídy 35, ve správě ho má Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Most se opravuje od jara, kdy byla doprava svedena do dvou pruhů. Původně se měl letos most opravit celý, podaří se ale dokončit práce jen na polovině s dvěma pruhy směrem na Jičín. Za zpožděním je hlavně diagnostický průzkum, který byl zaměřený na stav předpínacích lan. Mohl se začít dělat až po odkrytí nosné konstrukce mostu a trval šest týdnů. Během diagnostiky nebylo možné na mostu pracovat. "Důvody toho prodloužení jsou objektivní. Ač mi to komplikuje život, nedá se to urychlit. Je třeba spíše na to myslet už rovnou v plánování harmonogramu, že je třeba udělat mostní prohlídky," uvedl již dříve starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

Není to jediné dopravní omezení, které v patnáctitisícovém městě na konci listopadu skončí. Pro dopravu se otevře i silnice z Turnova do Ohrazenic a napojení na D10. Obnova úseku je součástí rekonstrukce silnice 610 z Turnova na hranici se Středočeským krajem. Práce na ní začaly v dubnu, celá akce má být hotova v listopadu příštího roku. Stavba za 205 milionů korun je největším společným projektem v kraji. Kromě Libereckého kraje a Turnova se do něj zapojí i Přepeře, Příšovice, Svijany a Ohrazenice. Na rekonstrukci přispěla Evropská unie.

čtk