Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Fotbalové hřiště s umělou trávou v Turnově si žádá náležitou údržbu i přes zimní období

15. 02. 2020 | 14:05

Již druhým rokem funguje fotbalové hřiště s umělým povrchem v Koškově ulici. Hřiště je v provozu i přes zimní období a pro letošní rok zahájilo činnost 6. ledna.

hřiště MST 03
Hřiště s umělou trávou si žádá náležitou údržbu

Aby byl sportovní areál v dobré kvalitě, musí se náležitě udržovat. Na základě smlouvy s FK Turnov o sportoviště pečují pracovníci Městské sportovní Turnov. A jak taková údržba vypadá v praxi? Nejdůležitější je dosyp granulátu a jeho smykování s pomocí traktoru. Tento úkon se provádí 2 -3 x týdně dle potřeby. „Kromě toho drží pracovníci služby 24 hodin 7 dní v týdnu kvůli odklízení sněhu. Tato údržba je dosti náročná s ohledem na velikost plochy a omezené možnosti použití těžké techniky kvůli volně loženému povrch umělého trávníku,“ popsal technik Pavel Mikeš z Městské sportovní Turnov.

Hřiště je hojně využívané pro tréninkovou činnost i zápasy všech věkových kategorií a úrovní. „Hřiště si oblíbil i prvoligový FK Slovan Liberec, který zde odehrál několik kvalitních přípravných utkání před svým odjezdem do teplých krajin. Svou cestu si do Turnova našla i fotbalová Sparta B, která zde hostila své kolegy ze zahraničí,“ jmenoval Mikeš.Hřiště s umělou trávou si žádá náležitou údržbuJak pokračoval, nejvíce hřiště navštěvují domácí hráči, kteří se snaží plně využít jeho kapacitu. Například FK Turnov – muži A na sportovišti během ledna a února odehrají celkem 7 přípravných zápasů, dorostenci 5 zápasů a mladší a starší žactvo FK Turnov zde mají utkání formou turnajů, a to každou neděli od 19. 1. až do 8. 3. 2020.

Hřiště s umělým povrchem je možné si i pronajmout. Bližší informace o zápasech, možnostech pronájmu a ceníky služeb naleznete na www.fkturnov.cz.Hřiště s umělou trávou si žádá náležitou údržbuKromě péče o hřiště s umělým povrchem provádějí zaměstnanci Městské sportovní Turnov výmalbu budovy, údržbu zařízení jako je oprava sekaček, kultivátorů, traktorů, zkrátka vše, aby technika i areál byly připraveny na letošní sezónu, která začíná již 22. 3. 2020 na hlavním travnatém hřišti.

Náklady na výstavbu hřiště s umělým povrchem činily 16,3 milionu Kč včetně DPH, projekt zpracovala firma Design 4, dílo provedla firma  SWIETELSKY. Rozměry fotbalového hřiště jsou 100 x 62 m.

TZ/Zdenka Štrauchová