Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Internetovými stránkami provázejí návštěvníky postavičky známé z Pověstí Českého ráje

21. 01. 2021 | 18:35

Sdružení Český ráj na přelomu roku spustilo novou podobu dětského webu www.ceskyrajdetem.cz. Internetovými stránkami provází malé návštěvníky a jejich rodiče postavičky známé z Pověstí Českého ráje, které namalovala akademická malířka Barbora Kyšková. Setkáte se tu tedy například s obrem Drábem, vodníkem Čeperkou, vílou Jizerýnou nebo Černým rytířem z Hrubé Skály.

cesky raj detem
reprodukce

„Nové stránky jsme koncipovali skutečně pro děti. I ty menší, které ještě neumí číst, si na stránkách mohou samy poslechnout pověst, vybarvit omalovánku, zahrát pexeso nebo ne úplně lehkou posunovačku,“ říká Jitka Kořínková, ředitelka Sdružení Český ráj.

Společně s rodiči pak mohou děti plánovat výlety po Českém ráji. Na webu nechybí informace o filmových místech v regionu, pohádkovém Jičínu nebo akci Český ráj dětem, která každým rokem otevírá novou turistickou sezonu. Samozřejmostí webu jsou aktuality a kalendář akcí.

V sekci Za pověstmi Českého ráje jsou uvedeny podrobné informace o motivační hře, v rámci které mohou malí návštěvníci v regionu sbírat razítka do Cestoknížky a soutěžit o upomínkové předměty. „Web postupně doplňujeme o další pohádkové lokality našeho regionu tak, aby naši návštěvníci měli o nabídce pro rodiny s dětmi ucelený přehled,“ uzavírá Lucie Podařilová ze Sdružení Český ráj.

TZ/Pavel Charousek