Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Koupaliště v Maškově zahradě hlásí teplotu vody jako na Jadranu. Údaje se soustavně aktualizují

12. 06. 2022 | 8:10

Se začátkem června se otevřely brány turnovského koupaliště v areálu Maškovy zahrady. Díky solárnímu ohřevu se voda po napuštění během několika dnů vyšplhala na příjemných 22 stupňů, což je podobná teplota, jakou má v těchto dnech Jaderské moře.

mašekTOP
Foto z www.turnov.cz

Otevírací doba koupaliště se odvíjí od aktuální meteorologické situace. Pokud počasí slibuje nízké teploty a je zataženo, koupaliště zůstává uzavřené.  Aktuální stav najdete vždy na webových stránkách www.maskova-zahrada.cz nebo na facebooku. Stejně tak můžete na internetu sledovat teplotu vody, údaj se každých 15 minut aktualizuje.

Mezi novinkami pro tuto sezónu jsou dvě venkovní ohniště. „V případě zájmu se bude oheň rozdělávat 2x za den a bude možné si opéci uzeninu vlastní či koupenou u stánku,“ nastínil manažer Maškovy zahrady Tomáš Špinka.

Jak pokračoval, ještě do vypuknutí hlavní sezóny (20. června) bude dokončená zpevněná plocha pod minigolfem a pódium, které umožní pořádání kulturních akcí. V hlavní sezóně budou dospělým i dětem zpříjemňovat pobyt na koupališti doprovodné animační programy.

Do 19. 6. bude koupaliště fungovat v mimosezónní provozní době - ve všední dny bude otevřené od 14:00 do 19:00 hodin, o víkendech od 9:00 do 19:00 hodin. Od 20. června pak bude koupaliště v provozu denně od 9:00 do 20:00 hodin. Předpokládané ukončení provozu je 4. září 2022 (bude záležet na počasí).

Celodenní vstupné pro dospělého čítá 140 Kč, zlevněné vstupné pro děti nad 120 cm výšky, studenty a osoby nad 60 let činí 100 Kč. Zlevněné vstupné pro dospělé nad 70 let a osoby s průkazem ZTP, ZTP/P (doprovod ZTP/P) je 60 Kč. Za děti do 120 cm výšky rodiče zaplatí 40 Kč, v dětské skupině s více jak 10 členy do 15 let je cena 60 Kč. V odpoledních hodinách od 15:00 lze zakoupit zlevněné vstupné. 

text a foto: www.turnov.cz/Zdenka Štrauchová