Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kulturní centrum v Semilech pořádá přednášku o historii a architektuře KC GOLF

03. 05. 2024 | 7:08

Pátek 3. května od 19 hodin bude Kulturní centrum GOLF patřit všem, které zajímá výjimečnost budovy KC GOLF autora arch. Pavla Švancera (z ateliéru 02 libereckého Stavoprojektu) z roku 1979 a nenechají si ujít přednášku, která se bude zabývat mimo jiné historií a architekturou této neobyčejné stavby.

"Přijďte se přesvědčit o výjimečnosti budovy, která si náš obdiv a zájem zcela jistě zaslouží," zve do KC GOLF jeho současný ředitel Ing. Martin Brádle. "Součástí večera bude i výstava fotografií, prohlídka jednotlivých prostor KC GOLF a zajisté zbude prostor i pro dotazy posluchačů." dodává.

Přednášejícími budou prof. PhDr. Rostislav Švácha, CSc (historik a teoretik umění a architektury, vysokoškolský pedagog - Ústav pro dějiny umění FF UK, Katedra teorie a dějin umění AVU a Katedra dějiny umění Univerzity Palackého v Olomouci), který se bude mimo jiné zabývat tématem s názvem „Architektura poválečné doby, potíže s památkovou ochranou u nás i v Evropě“, Ing. arch. Jakub Hlaváč z libereckého ateliéru UNION.ARCH, který založil právě architekt Švancer v roce 1991 spolu se svým kolegou Pavlem Vaněčkem. Obsah přednášky p. Hlaváče bude dílo p. Švancera a p. Vaněčka. Mezi přednášejícími nebude chybět současný ředitel KC GOLF Semily Ing. Martin Brádle a pozvání přijali i předchozí ředitelé kulturního centra, představitelé Národního památkového ústavu aj.

"K pozvání na páteční podvečer věnovaný této mimořádné stavbě se přidávám i já," říká starostka města Semily Bc. Lena Mlejnková. "Těší mě, že je jí věnována pozornost, která jí právem náleží."

TZ/Renata Coufalová