Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na turnovských sportovištích se realizují investiční akce zaměřené na úspory energií

26. 12. 2023 | 8:25

Tento rok probíhají na turnovských sportovištích investiční akce zaměřené na úspory energií. Postupně dostávají sportovní areály nová okna, vše je naplánováno do jednotlivých etap. Koncem minulého týdne začala výměna oken na zázemí fotbalového stadionu.

turnovstadion
Foto z www.turnov.cz

„Akce proběhla v prvním patře, šlo celkem o 17 kusů oken,“ přiblížil Pavel Mikeš, technik Městské sportovní Turnov, s.r.o. Jak dodal, obyčejná okna byla nahrazena kvalitními 7 komorovými profily zasklenými izolačními 3 skly, součástí akce byla montáž, demontáž a finální začištění. Cena za I. etapu výměny oken na fotbalovém stadionu se vyšplhala na 306 tis. Kč bez DPH.

Tento rok v srpnu byla vyměněna okna u budovy plaveckého bazénu, a to přímo v prostoru plavecké haly (zde nová okna přišla na 300.000 tis. Kč bez DPH) a také v části prvního patra za částku 70 tis. Kč. 

Městská sportovní Turnov realizovala letošní výměny oken z dotačního balíčku ve výši 1,5 mil. Kč, které město Turnov vyčlenilo právě na investice zaměřené na úsporu energií. 

Pokud se podaří vyčlenit městu další částku ve svém rozpočtu, bude se ve výměnách oken pokračovat. Například na fotbalovém stadionu se v druhé etapě počítá s výměnou oken a dveří v přízemí. Stejně tak jsou do několika etap naplánovány výměny oken u bazénu na Výšince.           

TURNOV/Zdenka Štrauchová