Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Festival Kulturnov nabídne pestrou směsici muzikantů a divadel. Představí se i módní návrhářka

22. 09. 2023 | 5:37

V sobotu 7. října se turnovská Střelnice opět zaplní turnovskými umělci nejrůznějšího ražení a festival Kulturnov již poosmé připomene veřejnosti, jak výjimečná je turnovská nejen kulturní scéna. Program nabídne opět pestrou směsici muzikantů a divadel, představí se další módní návrhářka a na své si přijdou samozřejmě i děti, pro něž bude přichystána tradiční pohádka a rukodělná dílna a jako novinka v programu také stezka odvahy!

2021 - Afterparty s What the Funk
Afterparty s What the Funk

Festival ve 14 hodin odstartuje tradiční běžecký závod Běhturnov, jehož vítězové získají vedle nehynoucí slávy též volné vstupenky na vybrané akce Kulturního centra Turnov. Ve stejnou chvíli se v Kině Sféra představí nejlepší vypravěči letošního ročníku přehlídky dětských vypravěčů „Čteme všichni, vypráví jen někdo“.

O chvíli později se v zrcadlovém sále rozjede rukodělná dílna, kterou letos přichystal Parlament mládeže města Turnova. Ten se postará i o úplnou novinku v programu, totiž stezku odvahy! V tu dobu už se na velkém sále a také ve vstupním vestibulu rozjede šňůra hudebních vystoupení umělců mladých i starších, zkušených harcovníků i úplných nováčků.

V rámci festivalové talkshow se mohou diváci těšit na setkání s knižní influencerkou Karolínou Zoe Meixnerovou. Autorské čtení obstará spisovatel, herec a komik Petr Vydra, autorskou street poezii představí divadelní soubor AD/Hadi.

I letos bude prostor také pro módu, svou práci představí krejčovství Mona Collections z Doubravy.

Osmý ročník bude zkrátka stejně bohatý a inspirativní a překvapivý a potěšující, jako všechny ročníky předchozí. Kdo ještě nezažil atmosféru této oslavy turnovské kultury, ať už neváhá. A kdo ji už zažil, ten si ji jistě nenechá ujít.

TZ/Romana Holubová