Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Valdštejně se letos o prázdninách hledá poklad i rozdíly u postaviček z Českého ráje

08. 07. 2020 | 9:46

Hrad Valdštejn podobně jako v minulém roce zahájil prázdnin  dětskými prohlídkami. Na děti čekala jak krásná princezna, tak udatný rytíř. Dětské prohlídky patří na Valdštejně k oblíbené součásti letního kulturního programu.

českýrájpostavy
ilustrační foto Pavel Charousek

Nabízejí nejmenším návštěvníkům možnost seznámit se s historií hradu skrze zajímavé příběhy z pověstí Českého ráje či doby loupeživých, ale udatných rytířů. Prohlídky jsou propojeny společným jmenovatelem, kterým je hledání ztraceného pokladu. Ten se děti ve společnosti buď princezny či rytíře pokoušejí na hradě nalézt. Novinkou je pracovní list pro děti, kde mohou hledat rozdíly u postaviček z Českého ráje. List je k dostání zdarma v pokladně a budou ho dostávat i děti, které půjdou na prohlídku s princeznou.

Foto: www.turnov.cz

Vedle dětských prohlídek se lidé mohu těšit i na tajemné noční prohlídky, které umožňují poznat Valdštejn netradičně a při nočním osvětlení. V letošním roce budou zaměřeny na rod Valdštejnů, obzvláště na jeho barokní členy, kteří se velkou měrou zasloužili o současnou podobu hradu. Noční prohlídku bude navíc doplňovat hudební doprovodný program.

Radim Štícha, Turnovské památky a cestovní ruch, p. o.