Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

O maloskalských loupežnících, bílé paní z Kumburku nebo o obrovi z Drábských světniček

25. 01. 2020 | 5:45

Pověsti a pohádky z Českého ráje, putování Po stopách Albrechta z Valdštejna, regionální produkty, tipy na výlety, turistické noviny a cyklobusy – to jsou hlavní body z nabídky nadcházející turistické sezony. Hlavním marketingovým tématem Sdružení Český ráj pro rok 2020 je „Pohádkový Český ráj“.

Cesky raj detem 2
Toto foto a fotogalerie: Pavel Charousek

Pro nejmenší návštěvníky jsou připraveny cestoknížky, nové aktuální cestomapy, 12 pověstí z Českého ráje, s nimiž lze milou hravou formou poznávat celý region a dozvědět se tak spoustu zajímavého třeba o maloskalských loupežnících, bílé paní z Kumburku nebo obrovi z Drábských světniček. To ale není všechno. V duchu českorajských pověstí se ponese každoroční „Zahájení turistické sezony v Českém ráji“, které se pravidelně odehrává poslední dubnovou sobotu.

Řada objektů nabízí pohádkové prohlídky a ve výčtu akcí samozřejmě nemůže chybět nabídka města Jičína s pohádkovým festivalem a spoustou akcí spojených se slavným loupežníkem Rumcajsem a jeho rodinou.

„Dospělým návštěvníkům poutavou formou více přiblížíme osobnost vévody Albrechta z Valdštejna a památky s ní spojené, které najdeme nejen v Českém ráji, ale třeba i ve Frýdlantu či v Máchově kraji. Do tohoto nadregionálního nového projektu bude zapojeno více spolupracujících subjektů a organizací,“ upřesnila Jitka Kořínková, ředitelka Sdružení Český ráj.

Opět se zapojíme do propagace jízd cyklobusů v Českém ráji a vytvoříme tipy na výlety navazující na tyto mimořádné spoje, jejichž využití usnadní návštěvníkům mimo jiné problémy s parkováním v jádrovém území.

„Pro návštěvníky Českého ráje také aktualizujeme nabídku kvalitních lokálních produktů, kterým propůjčujeme značku Regionální produkt Český ráj jako záruku místního původu, ruční výroby a šetrnosti k životnímu prostředí (www.regionalniprodukt.cz). Představíme nové nositele této značky a seznámíme vás podrobněji s jejich příběhy a výrobou nejen prostřednictvím exkurzí,“ dodala Kořínková.

Na sezonu budou jako každý rok vydány Turistické noviny 2020 s aktuálními přehledy akcí, jízdními řády cyklobusů, otevírací dobou památek a řadou dalších užitečných informací.

Veškeré aktuální informace mohou zájemci samozřejmě sledovat na našem webu www.cesky-raj.info, Facebooku a Instagramu nebo nás mohou kontaktovat prostřednictvím e-mailu: info@cesky-raj.info.