Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ochrana před coronavirem je ve skupině BusLine tématem už přes rok, nyní pořizuje 100 tisíc respirátorů

04. 03. 2021 | 13:27

Na sto tisíc respirátorů objednává dopravce BusLine, aby vyhověl zpřísněným požadavkům na ochranu zaměstnanců i cestujících v souvislosti se zostřením boje proti viru Covid-19. Respirátory německé výroby budou vybaveni řidiči i všichni ostatní zaměstnanci. Cílem je maximální ochrana zákazníků i pracovníků významné dopravní skupiny.

respiratorBusLIne
Foto: BusLine

Ochrana před virem Covid-19 je ve skupině BusLine tématem už přes rok. Již v březnu 2020 společnost zahájila masivní dezinfekci všech dopravních prostředků a pro veškerý personál zajistila roušky.

„Víme, že veřejná doprava může být kritickým místem vzhledem k šíření viru. Snažíme se tedy o maximální ochranu cestujících i našich zaměstnanců. Od propuknutí pandemie aktivně dezinfikujeme autobusy tekutou dezinfekcí, využíváme ozonizaci a zajišťujeme roušky i další ochranné prostředky. Chceme, aby naše autobusy byly bezpečným místem a aby je tak vnímali i cestující. Teď, když látkové roušky nestačí, vybavujeme náš personál ochrannými respirátory. Zatím jsme jich obstarali sto tisíc a zásoby budeme dle potřeby navyšovat,“ říká Jakub Vyskočil, majitel skupiny BusLine.

Skupina BusLine patří do první pětky společností zajišťujících městskou hromadnou dopravu či příměstskou autobusovou dopravu v ČR. Původně působila v Libereckém kraji, v minulých letech však rozšířila svou působnost na celé území České republiky, od letošního března obsluhuje také tři oblasti Královéhradeckého kraje a uspěla i v desetiletých tendrech v krajích Pardubickém a Jihočeském.

Skupina BusLine zaměstnává k datu poslední konsolidované uzávěrky 781 zaměstnanců a na jejích linkách po celé České republice jezdí na pět set autobusů.

TZ BusLine