Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Operní hvězda Eva Urbanová se na koncertu v Sedmihorkách vrátí ke svým rockovým kořenům

01. 08. 2020 | 8:01

Zářila v milánské La Scale i newyorské Metropolitní opeře, teď se operní hvězda Eva Urbanová vrátí ke svým rockovým kořenům. Na festivalu Sedmihorské léto v Českém ráji vystoupí v úterý 4. srpna na open-air koncertu Druhá tvář v doprovodu muzikantů projektu Barock. Ojedinělé vystoupení se poprvé odehraje pod širým nebem, řekl ČTK za pořadatele Michal Buzek se společnosti Elset.

SEDMIHORSKE LETO 2015 autor Jitka Maderova 3
Foto: zdroj: Sedmihorské léto

Urbanová oslaví v září 30 let jako sólistka opery Národního divadla v Praze. Když tam poprvé zpívala Miladu z opery Dalibor, kolovala údajně českou první scénou zvěst, že roli ztvární "bigbíťačka". Rockovou muziku miluje dodnes. Mimo operních představení koncertuje po celém světě. Do jejího stálého repertoáru patří Janáčkova Glagolská, Dvořákovy skladby Stabat Mater, oratorium Svatá Ludmila, Requiem nebo Te Deum. V roce 2017 získala Medaili za zásluhy o stát v oblasti umění.

V Semihorkách Urbanovou doprovodí hudební uskupení Barock, které spojuje zvuk klasických smyčcových nástrojů se sóly koncertního mistra brněnské filharmonie a skvělé rytmické sekce v čele s kytaristou Adamem Malíkem, frontmanem AC/DC revivalu a kapely Čechomor. V programu zazní legendární popové a rockové hity kapel Queen, Nightwish nebo pěveckých legend, jako je Andrea Bocceli.

Festival Sedmihorské léto je s létem v Českém ráji spojen už 11 let. Šňůra prázdninových pořadů nabízí hudební klasiku, ale i rodinné akce. Už ve čtvrtek 6. srpna se mohou návštěvníci těšit na pohádkový muzikál Lotrando a Zubejda, ve druhé polovině srpna jsou na programu mimo jiné koncerty Honzy Nedvěda nebo 4TETu.

čtk