Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pánové v turnovské biochemické laboratoři zjistí, jak na tom jsou s prostatickým antigenem

07. 11. 2023 | 9:42

Každoroční celosvětová akce na podporu prevence proti rakovině prostaty má letos zastávku i v Turnově! Do čtvrtka 30. listopadu můžete přijít kdykoli v pracovní dny mezi 8. a 13. hodinou do odběrové místnosti laboratoře nemocnice. Pět minut za klid na roky!

mužHodinky
ilustrační foto

Movember - charitativně zaměřený projekt se zrodil už v roce 1999 v Austrálii. Místní skupina mladých mužů si nechala narůst vtipné knírky a pomocí prodeje triček vydělali první peníze pro charitativní účely. Svůj název hnutí dostalo z kombinace slov moustache (knírek) a November (listopad). O pět let později pak vznikla nadace Movember, která si vzala za cíl zvýšit povědomí o rakovině prostaty. Nápad s „kníratým měsícem“ zanedlouho obletěl celý svět. Česká republika se do kampaně zapojila v roce 2007. Letos se můžete zapojit i vy. Stavte se v turnovské nemocnici. 

Od 1. do 30. listopadu v pracovní dny, v čase od 8 do 13 hodin se můžete zastavit v odběrové místnosti laboratoře turnovské nemocnice. Zájemcům se v biochemické laboratoři dostane zdarma stanovení prostatického antigenu, který velmi spolehlivě indikuje rakovinu prostaty nebo již prosté její zbytnění. Odběr zabere 5 minut vašeho času! Leták je ke stažení nebo k dispozici na místě. Více informací najdete také na www.muziprotirakovine.cz. 

www.turnov.cz/Marcela Jandová