Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Podkrkonošská Jilemnice si možná koupí hotel Sumó, chce tím podpořit turismus ve městě

21. 06. 2024 | 13:48

Podkrkonošská Jilemnice si možná koupí hotel Sumó v centru města, příští týden o tom rozhodnou její zastupitelé. Pokud s tím budou souhlasit, za tříhvězdičkový hotel s 55 lůžky zaplatí radnice 24,3 milionu korun. Starosta města David Hlaváč (ODS) dnes ČTK řekl, že tímto krokem chtějí podpořit cestovní ruch a využít ho chtějí i k ubytování sportovců.

hotel bedroom-462772 1280
Ilustrační foto

"Je to strategický objekt uprostřed města a dřív patřil i městu. A ten provozovatel nám nedělá úplně dobrou reklamu s tím, co tam dneska provozuje a jak to provozuje," řekl starosta.

I když je hotel stále v provozu, z podkladů pro jednání zastupitelstva vyplývá, že s hotelem je spojené exekuční řízení. "Oni (majitelé) mají nějaké problémy, které se nakonec rozhodli řešit právě prodejem. A řekněme, že jsem to podchytil v nějakém čase, kdy jsme se dokázali domluvit s věřiteli a stali se výhradními zájemci o koupi," dodal Hlaváč.

Hotel stojí poblíž sportovního areálu s fotbalovým, atletickým i dětským hřištěm, kurty na volejbal či tenis, venkovní posilovnou, sokolovnou nebo krytým bazénem. Využívat by ho tak podle starosty mohly sportovní oddíly. Od získání hotelu do vlastnictví města si také slibuje, že by turisté mohli v Jilemnici zůstávat více dnů. "Je to tak trošku podpora živnostníků a podnikatelů v turismu, to znamená restaurací i služeb, které si ten hotel bude muset najmout," řekl Hlaváč.

Radnice pětapůltisícového města podle něj zatím žádný jiný hotel nevlastní. Tento byl postavený před asi 37 lety a do budoucna bude podle starosty potřebovat větší investici. "Řekl bych, že se do něj dlouho nesáhlo. Každopádně v tuhle chvíli se spíš budeme soustředit na zajištění provozu v turistické úrovni a uvidíme, jak to půjde. A pak samozřejmě budeme se snažit nějakým způsobem investovat do zateplení, technologií, rozvodů a podobně," dodal starosta.

čtk