Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přístavba waldorfské mateřské školy v Turnově se začne stavět nejspíš v dubnu, hotová bude v červenci roku 2025

24. 02. 2024 | 16:34

Přístavbu městské waldorfské mateřské školy v Turnově začne firma Brex stavět nejspíš v dubnu. Její vybudování si vyžádá zhruba 40 milionů korun. Starosta města Tomáš Hocke (Nezávislý blok) uvedl, že stavební práce provoz školky neomezí.

děti games-2801332 960 720
Ilustrační foto

"Stavět by se mělo zhruba do července roku 2025," dodal.

Další pavilon se rozhodlo město postavit kvůli tomu, že kapacita školky zájmu rodičů o umístění dětí nestačí. V nové přístavbě bude 25 míst a školka tak pojme 75 dětí. Celkem je v městských mateřských školách v Turnově pro děti zhruba 600 míst.

Pro čtrnáctitisícový Turnov jde o jednu z největších letošních investic. Na jaře by chtělo zahájit i svoji největší, což je výstavba nové čtyřpodlažní knihovny. Město v soutěži dostalo šest nabídek, ceny bez daně byly mezi 91,9 až 105,7 milionu korun. Jméno vybrané firmy radnice zveřejní zřejmě na počátku března. Nyní čeká, zda se proti výsledkům soutěže někdo neodvolá.

čtk