Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Průjezd Turnovem komplikuje rekonstrukce mostu přes řeku Jizeru

14. 05. 2019 | 9:00

Rekonstrukce mostu přes Jizeru komplikuje od úterý průjezd Turnovem na Semilsku. Kvůli pracím na frekventované silnici 35 z Liberce na Jičín se most zúží ze čtyř pruhů na dva a ještě v květnu se navíc uzavře chodník pro pěší, kteří budou muset místo složitě obcházet. ČTK to řekl vedoucí Odboru dopravy Krajského úřadu v Liberci Jan Čáp. Pracovat se tam podle něj bude až do konce prázdnin, původně Ředitelství silnic a dálnic ČR žádalo dopravní omezení až do prosince.

Turnov
Foto: zdroj: www.turnov.cz

"V první fázi bude opravována část mostu ke skautskému ostrovu," uvedl turnovský starosta Tomáš Hocke (Nezávislý blok). Radnice se podle něj snažila dohodnout uzavření chodníku na mostě až od prázdnin, protože ho děti využívají k cestě do školy. Neuspěla. Omezení dopravy na mostě ještě zhorší už tak komplikovanou dopravní situaci ve městě. Od dubna je totiž v rekonstrukci také frekventovaná Nádražní ulice.

Podle Čápa je zatím povolena rekonstrukce poloviny 230 metrů dlouhého mostu a s tím spojená uzavírka do konce srpna. "Stavbaři se ale obávají, že až most otevřou, ukáže se, že je ještě v horším stavu, než se projektanti domnívali. Že tam budou závady, které diagnostika neodhalila," poznamenal Čáp. V takovém případě by si podle něj zřejmě oprava vyžádala změnu technologie, a rekonstrukce by se tak pravděpodobně protáhla.

Mluvčí ŘSD Nina Ledvinová na dotaz ČTK uvedla, že most v Turnově není v Libereckém kraji jediný, který potřebuje opravit. V Liberci připravuje ředitelství rekonstrukci dvou mostů na průtahu, kde už je kvůli špatnému stavu omezená doprava. Omezit zatížení museli silničáři také například na mostě přes Mumlavu na silnici 10 Na Mýtě u Harrachova nebo na silnici 13 přes místní komunikaci v Kamenickém Šenově. "Ve špatném stavu jsou také dva mosty na silnici 9 před Zahrádkami, ve směru od Prahy," dodala.

čtk