Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pumptracková dráha pro dospělé i děti v areálu Maškovy zahrady v Turnově bude dokončena za měsíc

16. 06. 2020 | 14:30

Naprosto úžasná dráha pro dospělé i děti roste v areálu Maškovy zahrady v Turnově. Terénní vlny a klopené zatáčky, to je základ pumptrackové dráhy, která umožňuje udržovat i zvyšovat rychlost nikoliv šlapáním, ale pumpováním, tedy pohybem nahoru a dolů.

turnov pumptrack úvodní 20200613 154240
Foto: www.turnov.cz
Projekt PUMPTRACK zvítězil v participativním rozpočtu roku 2019. Vítězných 250.000 Kč by ovšem nestačily na celou realizaci. Předkladatelé projektu to nevzdali a začali shánět příspěvky od firem i obyvatel Turnova. V rámci sbírky prostřednictvím transparentního účtu se jim podařilo získat dalších 426.395,80 Kč od více jak 100 obyvatel a 11 firem. Díky tomu vznikne v areálu Maškovy zahrady malý i velký okruh.
 
Realizátorem akce je Městská sportovní Turnov, s.r.o. „Zatím stavba pokračuje podle harmonogramu, hrubý profil je hotový z 80%, na některé profily se již začal válcovat štěrk,“ přiblížil aktuální stav Jiří Veselka, jednatel Městské sportovní Turnov.
Foto: www.turnov.czTermín dokončení počítá předběžně s polovinou července. „Pak je nutné osázet plochy okolo trávou, nechat uležet asfalt, než se bude moci namalovat povrch (vodicí čáry, reklamy) a dovybavit místo mobiliářem,“ doplnil Jiří Veselka. Slavnostní otevření se plánuje na srpen. 

TZ/Zdenka Štrauchová