Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rekonstrukce mašovské základní školy v Turnově viditelně pokročila

15. 03. 2021 | 5:37

Zateplení starého objektu školy a stavba nového komplexu výrazně změnily vizáž na staveništi. Střecha na původní budově základní školy je těsně před dokončením, na přístavbě je již provedená. V současné době se dělají klempířské práce, na starém objektu je vybudován zateplovací systém. Zateplení je zatím bez vrchní vrstvy, která se dokončí, až se trochu oteplí.

škola turnov w IMG 2370
Foto: Zdenka Štrauchová

Ve škole jsou hotové vnitřní hrubé omítky, pracuje se na podkladních deskách podlah a tahají rozvody elektro, vody, kanalizace a topení. V nejbližších dnech budou firmu nadále zaměstnávat podlahy, v nejvyšším třetím patře se začnou dělat sádrokartonové příčky a podhledy.

Jakmile nastane lepší počasí, přesune se část prací také ven. Kolem objektu musí vzniknout zpevnění plochy, opěrné zdi či venkovní schodiště.          Foto ze studie„Těší nás, že stavba školy za poslední měsíc viditelně pokročila. V současné době již máme ve výrobě nábytek do tříd, řešíme spolu s panem architektem barevné ladění vnitřních prostor, abychom vytvořili přívětivé a podnětné prostředí pro naše žáky,“ přiblížila ředitelka školy Renáta Šulcová. Jak dodala, všichni se už těší na zahájení nového školního roku.

Rekonstrukce mašovské školy odstartovala na začátku dubna 2020. Zhotovitelem stavební akce je firma „World Invest“ v.o.s. Rekonstrukce si vyžádá 43 146 386,- vč. DPH a je největší investiční akcí Turnova v letošním roce.

TZ/Zdenka  Štrauchová

Turnov se letos chystá investovat zhruba 70 milionů korun, na dokončení modernizace malotřídní školy je určeno 25 milionů. Druhou největší investicí patnáctitisícového města by měla být sedmá etapa regenerace sídliště u nádraží za sedm milionů korun. Obdobná částka je určená v rozpočtu na dokončení modernizace infocentra a zhruba šest milionů půjde na dokončení výstavby polyfunkčního komunitního domu Fokus.

čtk