Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sedmihorské léto se překulilo do druhé poloviny, na programu jsou i Dva nahatý chlapi

07. 08. 2019 | 9:00

Hudební a divadelní Sedmihorské léto vstoupilo do druhé poloviny svého jubilejního desátého ročníku. V letošním roce již vystoupili herci z divadla Palace, ale také Divokej Bill a Arakain s Lucií Bílou.

divokej-bill-sedmihorske-leto-2019-0012
Foto od pořadatele

Všechny akce si diváci náležitě užívali. Oblíbený festival v centru Českého ráje ale nekončí, pokračuje dalšími akcemi a osobnostmi.

Ve čtvrtek 8. srpna vystoupí oblíbený zpěvák a poeta, hudební genius Karel Plíhal. Jeho fanoušci si na návrat na koncertní pódia této ojedinělé muzikantské osobnosti museli poměrně dlouho počkat. Nyní však mohou využít možnosti a zažít atmosféru jeho koncertů, které nejsou pouze koncertem, ale také jemnou a hravou poetikou, inteligentně humorných, často vyzrále sebeironických textů nebo krátkých veršovánek uvozujících či doplňujících jednotlivé písničky. A zároveň famózní kytarové umění. To vše podtrženo jedinečnou atmosférou Sedmihorského léta.

Další dvě akce navazují hned v dalším týdnu. A to netradičně v úterý 13. srpna, kdy je na programu divadelní představení Dva nahatý chlapi. V situační komedii, která boří rekordy a vyprodává sály, se představí Martin Zounar, Martin Kraus či Daniela Šinkorová a Martina Randová. Zápletka, kterou napovídá už samotný název díla, bude vtipná i překvapivá. Především však nadchne každého, kdo se bude chtít během letních prázdnin pobavit a dodat své dovolené šťávu.
O dva dny později dojme i rozproudí publikum zpěvačka Dasha, která se po loňském úspěchu a bravurním výkonu v projektu Michael Jackson Symphony vrací na prkna Sedmihorského léta, aby zazpívala největší světové popové hity v projektu Dasha Symphony. Nebude chybět ani Filharmonie Hradec Králové, dirigent Martin Kumžák a jeho kapela Pajky Pajk. Všechny znáte z taneční soutěže České televize – StarDance.

Poslední akcí, která uzavře nejen desátý ročník Sedmihorského léta, ale také celé letošní prázdniny, bude 29. srpna akustický koncert oblíbené zpěvačky Anny K. A že je nač se těšit! Největší hity zpěvačky, její energie a pozitivní náhled na život dodají všem divákům pořádnou dávku života do nového školního roku!

Veškeré informace k akcím najdete na www.sedmihorskeleto.cz

TZ