Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Století českého volejbalu v kraji připomene dnes zahájená výstava v Muzeu a Pojizerské galerii

24. 09. 2021 | 11:21

Letos uplyne právě 100 let od založení první celostátní volejbalové organizace. Na  výstavě, kterou v pátek 24. září slavnostně zahájí v Muzeu a Pojizerské galerii se propojily bohaté historické sbírky s ukázkami současných volejbalových trendů, kterými přispěl Český volejbalový svaz.

duklaVolejUniversFB
Nedílnou součástí volejbalové historie je mistrovská liberecká Dukla. Archivní ilustrační foto

Výstava navazuje na velkou výstavu v Národním muzeu v Praze s názvem Volejbalové století. V Semilech je pro návštěvníky k vidění menší verze této výstavy pod názvem Století českého volejbalu v Libereckém kraji, s odkazem na počátky volejbalu na Semilsku.

"Výstava u příležitosti 100 let českého volejbalu provede návštěvníky historií tohoto sportu importovaného z Ameriky po desetiletích, kdy jsme byli v zlatých časech mistry světa a Evropy," říká Jiří G. Čermák, předseda OVS. "Postupně dojdeme až k dnešním - aktuálním úspěchům beach volejbalu – účasti na olympijských hrách v Tokiu a pořádáním ME v Ostravě v roce 2021. Přijďte si zavzpomínat na zlaté časy nejen semilského volejbalu, zamyslet se nad současností a budoucností regionálního volejbalu, pobavit se s legendami tohoto sportu do semilského muzea. Součástí vernisáže bude také ocenění volejbalových jubilantů“.
Vernisáž výstavy se uskuteční v pátek 24. září za účasti našeho nejúspěšnějšího hráče poslední doby – Jana Štokra a Jiřího Carby za ČVS. Výstava s názvem Století českého volejbalu v Libereckém kraji potrvá do konce tohoto roku.

Ještě před vernisáží se v pátek odpoledne ve Sportovním centru Semily na společném tréninku sejdou mladí volejbalisté s legendou a nejúspěšnějším volejbalistou posledních let Janem Štokrem, který ještě loni hájil barvy Dukly Liberec .

SM/Renata Coufalová