Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tanvaldská nemocnice je nejlepší nemocnicí Libereckého kraje v kategorii Bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů

17. 12. 2019 | 5:14

V rámci celostátního hodnotícího projektu “Nemocnice ČR 2019”, byla nemocnice Tanvald vyhlášená nejlepší nemocnicí Libereckého kraje v kategorii „Bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů“. I letos byl projekt realizován organizací HealthCare Institute (HCI), a to v období od 1. února do 31. srpna.

nemocnice
Ilustrační foto

Projekt “Nemocnice ČR 2019” komplexně posuzoval česká zdravotnická zařízení ve čtyřech klíčových oblastech, jednou z nich je „Bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů”. V rámci této kategorie se hodnotila spokojenost pacientů s přístupem lékařů a zdravotních sester, úroveň ošetření
a srozumitelnost předaných informací.

Velice si vážíme toho, že se naše nemocnice v celkovém hodnocení spokojenosti ambulantních pacientů řadí mezi ty nejlepší. Neznamená to, že v našem úsilí můžeme polevit, ale naopak se chceme neustále zlepšovat a držet si vysoký standard poskytované péče,“ uvádí MUDr. František Očenáš, provozní ředitel Nemocnice Tanvald, kterou provozuje skupina VAMED MEDITERRA.

V letošním projektu “Nemocnice ČR 2019” byly porovnávány i další kategorie, a to: Bezpečnost
a spokojenost hospitalizovaných pacientů, Bezpečnost a spokojenost zaměstnanců nemocnic
a Finanční zdraví nemocnic. Druhým rokem se také navíc posuzuje Online komunikace nemocnic. Hodnocení proběhlo za pomoci české metodiky pro měření výkonností organizací známé jako Balanced Scorecard. V rámci tohoto porovnávání bylo v roce 2019 osloveno celkem 154 nemocnic z celé ČR. Cílem projektu je podpořit vedení nemocnic při zkvalitňování zdravotní péče v České republice.

TZ