Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turistické noviny Českého ráje připomínaji také postavu slavného vévody Albrechta z Valdštejna

26. 06. 2020 | 15:25

Také v letošním roce plném nečekaných událostí pro vás připravilo Sdružení Český ráj ve spolupráci s informačními centry a dalšími partnery v regionu letní Turistické noviny 2020, jejichž hlavním tématem je Pohádkový Český ráj.

valds1Irma
archivní foto

Návštěvníci našeho regionu se v novinách dozvědí mimo jiné i to, že pro ně jsou připravené Pověsti Českého ráje s novinkou v podobě audionahrávek. Letošní noviny jsme zpestřili rozhovory se zajímavými osobnostmi Českého ráje a připomínáme si také postavu slavného vévody Albrechta z Valdštejna,“ informuje Jitka Kořínková, ředitelka Sdružení.

Pomocí Cestoknížky a nového vydání Cestomapy můžete s pověstmi putovat a poznávat krásný kraj a jeho památky a přírodu. Přečtete si ale i o dalších pohádkových tipech, se kterými přichází třeba zámek ve Svijanech, hrad a zámek Staré Hrady či malebný Rumcajsův Jičín.

Nechybí zjednodušené přehledy památek a turistických cílů, jízdní řády turistických autobusů, novinky z regionu ani tipy na výlety na méně známá místa.

Přehled kulturních akcí v letošních novinách z důvodu rušení, přesunu či přetrvávajících nejasností v termínech konání zařazen není. Odkazujeme tedy na kalendář akcí na webu www.cesky-raj.info, kde jsou informace k probíhajícím akcím průběžně aktualizovány.

Noviny v elektronické podobě najdete zde:

https://www.cesky-raj.info/cs/o-regionu/propagacni-materialy/turisticke-noviny-2020.html

TZ