Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnov dokončuje výstavbu komunitního centra za 22 milionů Kč. Zbývá dodělat terasu a oplocení

18. 01. 2021 | 17:27

Turnov dokončuje výstavbu polyfunkčního komunitního centra za 22 milionů korun ve Skálově ulici za budovou Nové radnice. Hotovo by mělo být letos v březnu. V tiskové zprávě o tom informovala za městský úřad Zdenka Štrauchová. Objekt staví město s pomocí evropské dotace, získat by mělo téměř 18 milionů korun.

TurnovSkálova
Foto z www.turnov.cz

Nový dvoupodlažní objekt vyrostl na místě zchátralé budovy Fokusu, která byla zbourána. Stavební práce jsou už takřka u konce. "Z venkovních úprav ještě zbývá dodělat terasu a oplocení," uvedl investiční technik města Miloslav Chrunko. Předpokládá, že kolaudace bude v březnu.

V soutěži nyní město také hledá firmu, která dodá vybavení. Osloveny byly čtyři firmy, vítěz by měl být znám na konci ledna. "Doufáme, že se vše stihne v termínech, které jsou naplánované. Stěhování by mohlo proběhnout koncem března," uvedla ředitelka turnovského Fokusu Lenka Meixnerová. Právě nezisková organizace Fokus bude garantem poskytovaných služeb v novém komunitním centru. Fungovat zde bude jeho centrum denních služeb pro mentálně postižené a sociálně terapeutická dílna pro duševně nemocné a psychiatrické klienty. Komunitní centrum budou ale využívat i další.

"Objekt bude dostupný pro další organizace i širokou turnovskou veřejnost. Sídlo bude využívané na různé besedy na téma duševního zdraví, komunitních služeb, nebude chybět konzultační místnost pro poradenství," dodala Štrauchová.

čtk