Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnov letos vybuduje chodník u silnice na Jičín, stavba až do října omezí dopravu

10. 03. 2023 | 13:22

Turnov na Semilsku letos vybuduje chodník na okraji města podél frekventované silnice první třídy 35 na Jičín. Bezmála za 14 milionů korun přibude skoro kilometrový úsek pro chodce, osvětlení, opěrná zídka a modernizace čeká i čtyři autobusové zastávky. Výstavba omezí dopravu ve směru od Turnova na Český ráj, práce začnou zřejmě v červnu a potrvají do konce října. ČTK o tom dnes informoval starosta Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

semafor traffic-lights-686041 1280
Ilustrační foto

"Budou tam úseky, kde to bude zúžené a bude se jezdit na semafory jedním pruhem," řekl starosta.

Nový chodník přibude Na Kamenci, v úseku mezi Luční ulicí a čerpací stanicí Benzina. O jeho výstavbu místní dlouho usilovali. "Je tam zatáčka a chodit tam bylo nebezpečné. Nový chodník umožní, aby se dostali pěší do místní části Kyselovsko a případně do Pelešan," uvedl Hocke. Věří, že ke zvýšení bezpečnosti v tomto místě přispěje i vybudování osvětlení. "To řidiče upozorní, že jsou ve městě, a doufám, že zpomalí," dodal.

Přesný termín zahájení výstavby zatím radnice ješte nezná. Práce na chodníku začnou až po dokončení dešťové kanalizace, kterou tam bude budovat Ředitelství silnic a dálnic. Město na vybudování chodníku získalo dotaci 9,5 milionu korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

čtk