Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnov v centru parkoviště nepostaví, vznikne místo něj odpočinková zóna pro veřejnost i školáky

18. 10. 2019 | 8:45

Nové parkoviště pro 50 aut v centru Turnova za Vesnou u Havlíčkova náměstí nakonec nevznikne. Starosta Tomáš Hocke (Nezávislý blok) novinářům řekl, že v zastupitelstvu nemá několik let připravovaný záměr dostatečnou podporu. Zastupitelé tam chtějí odpočinkovou a relaxační zónu pro veřejnost a děti z přilehlé základní školy 28. října.

dítěBubliny
ilustrační foto

"Kolik z toho bude pro veřejnost a kolik pro zahradu školy, bych nechal na architektonické studii," řekl starosta.

Pozemky za Vesnou pro výstavbu parkoviště koupila turnovská radnice před třemi lety od soukromého majitele za 4,5 milionu korun. Podle odhadů měla přeměna na odstavné místo pro automobily stát čtyři až šest milionů. Cílem bylo přemístit sem část parkovacích míst z Havlíčkova náměstí a náměstí revitalizovat tak, aby nesloužilo jen k parkování aut jako nyní.

Zastupitelé ale rozhodli, že odpočinkovou zónu chtějí i za Vesnou. Její podoba vzejde z architektonické studie, návrhy by městu mělo v rámci soutěže předložit několik architektonických kanceláří. V zóně zřejmě bude hrací prvek v podobě výrazné plastiky a možná i překážky pro parkour.

Škola by tam chtěla mít hrací prostor pro 140 dětí ze školní družiny, záhony pro pěstitelské práce, altán či celoročně využitelnou venkovní učebnu pro 30 žáků s dílnou pro broušení kamenů.

čtk