Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnov zahájil poslední etapu revitalizace sídliště u nádraží. V panelových domech je zhruba 800 bytů

01. 04. 2021 | 10:22

Turnov zahájil poslední etapu revitalizace sídliště u nádraží. Úpravy téměř za sedm milionů korun se týkají prostoru před nákupním centrem. Velkou změnou projde především zchátralá plocha takzvaného bazénku, kde vznikne nový vodní prvek. V tiskové zprávě o tom dnes ČTK informovala za radnici Zdenka Štrauchová.

turnovVizual
Vizualizace z www.turnov.cz

Sídliště u nádraží je z 60. let minulého století. V této lokalitě je v panelových domech zhruba 800 bytů v 15 domech. Revitalizace začala v roce 2011 a stála už přes 30 milionů korun, cílem bylo zlepšit stav silnic, chodníků, osvětlení, mobiliáře i zeleně. Část nákladů na úpravy hradilo město ze státní dotace od ministerstva pro místní rozvoj. I na poslední, sedmou etapu, která nyní začala, město získalo skoro 3,2 milionu korun.

Upravovat se bude do konce června prostor před Billou a prodejnou Barvy laky. "Návrh úprav spočívá v celkové kultivaci veřejného prostoru tohoto frekventovaného místa. V parkové části bude stávající betonový bazén nahrazen novým vodním prvkem. Je navrženo rozšíření zpevněné plochy, doplnění laviček a dalších prvků mobiliáře, aby vznikl moderní a přehledný parter," uvedl Miloslav Chrumko z odboru správy majetku turnovské radnice.

Pro pěší bude po dobu prací omezen průchod ze sídliště. "Původně měl být s celým staveništěm kompletně uzavřen chodník vedoucí ze sídliště k prodejně Barvy laky a Bille. Stavba se bude snažit vyjít obyvatelům maximálně vstříc, a tak se v závislosti na aktuální stavební činnosti bude průchod otvírat a zavírat," uvedla Štrauchová. Projít staveništěm bude možné i v době, kdy tam dělníci pracovat nebudou, včetně víkendů a svátků.

čtk