Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnovská Náruč spouští přihlašování do pravidelných kurzů 26. srpna. K dispozici budou i bezplatné poradny

23. 08. 2019 | 10:07

Prázdniny se pomalu chýlí ke konci a v turnovské Náruči už ladí poslední podrobnosti pro nadcházející sezónu. Centrum pro rodinu vydala následující TIskovou zprávu:

náručDítěOK
ilustrační foto: Centrum pro rodinu Náruč, Turnov

Během okurkové sezóny jsme stihli absolvovat pobytový tábor pro rodiče s dětmi v Pleskotech, čtyři turnusy táborů příměstských a jeden týden výtvarné dílny v knihovně u nádraží. Do restaurace B&Bejby jsme instalovali pokladničku pro sbírku Pozvedněte slabé! Nadace Euronisa – vybíráme na opravu našeho venkovního hřiště. Nadále zůstáváme zapojeni do kampaně Zachovejte centra – rodinným centrům aktuálně vyjádřil podporu náměstek hejtmana Libereckého kraje, Mgr. Pavel Svoboda.

A co chystáme v Náruči od září:

V pravidelném programu kurzů pro veřejnost jsme opět cílili především na rodiče (prarodiče…) s nejmenšími dětmi. V dopoledních hodinách zůstávají kurzy Mimicvičení, Mimihrátky a Zpívánky, které se soustředí na psychomotorický vývoj dětí, logopedickou přípravu a především na posílení vazby mezi dítětem a jeho rodičem (většinou tedy maminkou). Před i po kurzech mohou maminky v otevřené herně sdílet své radosti i starosti a také se něco dozvědět během dopoledních besed. Po odmlce se vrací také páteční ranní jóga s hlídáním.

Odpolední hodiny jsou vyčleněny především předškolákům – těm, co se rádi hýbou (Tanečky, Jóga, nově Břišní tance pro děti), i těm tvořivým (Šikovné ručičky). Nezapomínáme ani na dospěláky – protáhnout tělo můžou během pondělní Powerjógy. Novinkami v odpoledních kurzech jsou břišní tance – otevírat se budou lekce pro dospělé i děti. Lektorkou je zkušená orientální tanečnice Iveta Petříková ze studia Najla.

Nadále budou k dispozici naše bezplatné poradny – odborníci na psychologii, občanské, finanční a jiné záležitosti bez odsuzování vyslechnou a případně nasměrují k pomoci ve věcech, které aktuálně trápí vaši rodinu.

V září také pokračují v setkávání naše podpůrné skupiny - Klub diabeťáčků, Klub marťánků a Klub celiaků. Jejich činnosti se budeme podrobněji věnovat na podzim – chystáme cyklus rozhovorů s koordinátory jednotlivých skupin a bližší pohled do života s odlišnými potřebami.

Na návštěvníky se těšíme také v Mnichově Hradišti – v místním volnočasovém centru funguje naše „buňka“ velmi aktivně. Více informací zde.

Přihlašování do pravidelných kurzů spouštíme 26. srpna v 10:00.

Anna Bergerová