Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnovská radnice vyhlásila boj odstaveným vrakům, které hyzdí pěkné kouty ve městě

29. 09. 2019 | 9:45

Na doporučení Komise dopravní se radnice v Turnově rozhodla, že se zaměří na boj s odstavenými vraky, které nedělají pěkné kouty v našem městě. Pokud o nějakém víte, dejte nám vědět!

Často se lidé podivují, proč stojí rok odstavené nepojízdné vozidlo, o které není zájem nebo často znemožňuje údržbu komunikace či chodníku a hyzdí venkovní prostředí.

„Vozidla, která jsou nepojízdná, nebo jim chybí například některé díly či SPZ mohou občané nahlásit strážníkům Městské policie, aby vozidlo zadokumentovali a věc předali k řešení na příslušné odbory radnice,“ popsal situaci vedoucí odboru dopravy Pavel Vaňátko.

Také doplnil, že se každé takové vozidlo musí posuzovat individuálně. Například o zjevnou technickou nezpůsobilost se bude jednat v případě, že automobil nemá kolo, nárazník, chybí mu sklo apod.

„V ostatních případech, kdy zde vozidlo někde dlouhodobě stojí, je třeba prověřit platnost technické prohlídky. To je zřejmé z označení data na červené známce, která je umístěna na každé zadní registrační značce vozidla. Takové vozidlo nelze odstranit, nicméně se provozovatel vozidla dopouští přestupku,“ shrnul Vaňátko.

Pokud víte o takových vozidlech, neváhejte jejich lokalitu případně fotografii s popisem zaslat na mu@turnov.cz nebo můžete využít odkaz „hlášení závad“ na webových stránkách města.

TZ/Klára Preislerová