Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnovská stopa je zřetelně otištěna i v pražské Síni slávy českého hokeje

28. 05. 2020 | 8:02

Od začátku roku se v hokejové Síni slávy českého hokeje v pražské Galerii Harfa ve Vysočanech připravuje netradiční výstava mapující dějiny amatérského hokeje v českých regionech.

turnovHokej
Foto: www.turnov.cz

„Naší ambicí je zmapovat malé, třeba i vesnické kluby. Některé už zanikly, jiné udržují tradici dlouhá desetiletí. Zakládali je naši dědové a pradědové. Další se zrodily nedávno. Také odtud vyšli a stále vycházejí ligoví hráči a reprezentanti,“ říká Helena Pinkavová ze Síně slávy, která je pod tímto projektem podepsána.

Jako v celé republice i v tomto případě došlo kvůli koronavirové pandemii k termínovému posunu. Je potěšující, že mezi artefakty přibližující návštěvníkům klíčové okamžiky československého a českého hokeje a mezi množstvím trofejí získaných našimi hráči v NHL nezapadnou exponáty dokumentující téměř devadesátiletou historii i aktuální současnost turnovského hokejového klubu. Asi nejcennějším exponátem, který jsme na výstavu zapůjčili, je cena z prvního Memoriálu Ludvíka Koška, který se konal na hřišti s přírodním ledem Na Jiskře mezi mosty v únoru roku 1947.

Pavel Mlejnek, HC Turnov 1931, zveřejněno na www.turnov.cz