Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnovské koupaliště v areálu Maškovy zahrady plánuje otevřít brány 31. května. Úklid finišuje

20. 05. 2024 | 12:22

Minulý týden se začalo turnovské koupaliště v areálu Maškovy zahrady chystat na devátou sezónu. Pokud půjde vše podle plánu, jeho brány se otevřou 31. května. Vodu, která zůstala v nerezových vanách přes zimu, pracovníci Městské sportovní vypouštěli od úterý, ve středu odstartovalo náročné čištění s pomocí vysokotlakých čističů a vysavačů.

mašKoup1
archivní foto

Po odstranění všech nánosů špíny bude ještě provedena údržba nerezových povrchů pomocí chemie. Na konci tohoto týdne dojde k postupnému napouštění, které trvá zhruba 6 dní. Tím ale vše nekončí. 

„Před otevřením koupaliště musí dojít ke spuštění chodu filtrace, čištění tobogánů, provozní zkoušce tobogánů a dalších atrakcí. Je potřeba připravit nejen bazény, ale i okolí včetně trávníku, rozmístění stolů, židlí, plachet, nachystat musíme motokáry, minigolf, zkrátka se nezastavíme,“ popsal Tomáš Špinka, manažer Sportovně rekreačního areálu Maškova zahrada. 

Než koupaliště otevře, budou odebrány vzorky vody hygienou a po splnění všech podmínek může být puštěna do areálu veřejnost.

Do poloviny června bude mít koupaliště mimosezónní režim, tzn. že bude ve všední dny otevřené v odpoledních hodinách od 14:00 do 19:00 hodin za sníženou cenu vstupného. Od poloviny června do konce srpna vypukne hlavní sezóna s celodenním otevřením od 9:00 do 20:00 hodin. Bohužel fungování koupaliště je závislé na počasí, takže pokud nebudou teploty na koupání, plánovaná otevírací doba se bude měnit. Aktuální informace najdete vždy na webových stránkách www.maskova-zahrada.cz nebo na facebooku areálu.   

Cena vstupného se pro letošní rok nemění a zůstává stejná jako vloni. 

TURNOV/Zdenka Štrauchová