Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Uzavření magistrátů v Liberci a Jablonci působí problémy Turnovu. Lidé se kvůli řidičáku nebo pasu vydali na tamní úřad

16. 03. 2020 | 14:14

Uzavření magistrátů v Liberci a Jablonci nad Nisou působí problémy Turnovu, který nechal městský úřad v částečném provozu. Někteří lidé proto s vyřízením svých záležitostí dnes dopoledne směřovali tam. Kvůli velkému zájmu vstup do úřadu řídili strážníci. ČTK o tom dnes informoval starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

TURNnovaRadnice
Budova nového městského úřadu v Turnově

"Musel jsem nechat postavit hlídku městské policie ke vstupu, aby na každém odboru byli maximálně tři klienti," uvedl Hocke. Ostatní podle něj čekali venku ve frontě v minimálně dvoumetrových rozestupech.

Magistráty v Liberci i Jablonci ode dneška zrušily úřední hodiny v souvislosti s šířením nového typu koronaviru. V celé zemi byl k dnešnímu ránu prokázán u 298 lidí, v Libereckém kraji jsou tři nakažení a všichni jsou z Jablonecka. Jablonec jako důvod pro uzavření magistrátu uvedl, že není schopen zajistit dostatečné hygienické podmínky pro bezpečný pohyb veřejnosti, Liberec uvedl, že nemá dodané desinfekční prostředky a ochranné pomůcky pro zaměstnance.

Podle Hockeho někteří lidé využívají toho, že i když v Turnově nebydlí, tak si tam mohou v rámci takzvané přenesené působnosti vyřídit třeba řidičský i občanský průkaz nebo cestovní pas. "Úplně úřad zavřít nechci, ale ať chodí lidé, kteří to skutečně potřebují. Ne, aby mi tam chodili lidé platit odpady, zařizovali si z dlouhé chvíli cestovní pas nebo sháněli pytle na separovaný odpad," dodal turnovský starosta. Městský úřad v Turnově bude podle něj zatím otevřený v pondělí a středu od 9:00 do 10:30 a mezi 15:00 a 16:30.

čtk