Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Uznávaná a prestižní Cena města Semily za rok 2021 byla předána na plese

08. 05. 2022 | 5:42

V pořadí již 13. ročník Plesu města Semily hostilo v pátek 29. dubna Kulturní centrum Golf. K tanci a poslechu po celý večer výborně hrál taneční orchestr Big O Band Marka Ottla, večerem provázela moderátorka Nikola Bartošová Pádivá. Tak jako každý rok ani tentokrát v programu nechybělo slavnostní vyhlášení Ceny města Semily za uplynulý rok.

semily cena
Ocenění si z rukou starostky města Semily Bc. Leny Mlejnkové a místostarosty Ing. Tomáše Sábla převzali zástupci spolku FOKUS Semily, z.s. a Mgr. Vladimíra Sůvová, kterou pro tento večer zastoupila její dcera Alice Amirzaiová.

Spolek FOKUS Semily, z.s. obdržel ocenění za dlouholetou péči a podporu věnovanou duševně nemocným a osobám s mentálním a kombinovaným postižením a jejich rodinám, Mgr. Vladimíra Sůvová získala Cenu města za mimořádný přínos v oblasti pedagogiky a za výjimečné literární počiny.

"Cena města Semily je svébytným projevem díku města žijícímu občanovi, spolku nebo jiné organizaci za činnost ve prospěch města nejen v daném kalendářním roce, ale i za celoživotní úsilí," vysvětlila Bc. Lena Mlejnková, starostka města Semily. "Všech oceněných si velmi vážíme a k získání Ceny města jim srdečně blahopřejeme."

O Ceně města

Cena města je cenou symbolickou, která není svázána s finanční odměnou, zároveň je stále cenou uznávanou a prestižní. V žebříčku ocenění se nachází mezi čestným uznáním a titulem Čestný občan města. V uplynulých letech ji obdrželi např. Karel Redlich, Lada Kocourková, pěvecký spolek Jizeran či Skautské středisko Varta Semily.

TZ