Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Maškově zahradě přibudou k osvědčeným kamikadze a trojskluzavce animační programy

29. 05. 2020 | 12:22

Na pátou sezónu koupaliště v Maškově zahradě v Turnově přichystal provozovatel novinky i osvědčené kratochvíle. Jeho brány se otevřou v sobotu 20. června. Těšit se můžete na návštěvnicky prověřené vodní atrakce jako tobogán, skluzavku Kamikadze, trojskluzavku nebo malou dětskou skluzavku. V areálu bude k dispozici multifunkční hřiště, minigolf, šlapací autíčka či stolní tenis.

TURNkoupSkokTOP
archivní foto

„Nabízíme také beach volejbalové hřiště, které si lze pronajmout i mimo sezónu,“ doplňuje Tomáš Špinka, manažer Sportovně rekreačního areálu Maškova zahrada. Parkoviště bude opět fungovat pro návštěvníky zdarma.

Super novinkou pro letošní sezónu budou animační programy, které jsou připravovány ve spolupráci s centrem volného času Žlutá ponorka Turnov. Relax v Maškově zahradě vám zpestří třeba zorbingové koule, večerní koupání s hudbou, malování na obličej, zumba nebo speciální program Turnovského hudebního léta 2020. Aktuální rozpis najdete na webové stránce či FB profilu areálu.

Kromě koupaliště s atrakcemi mohou návštěvníci využít okolní plochy areálu, kde najdou skatepark, 560 metrů dlouhou in-line dráhu (vhodnou například i pro výuku dětí na kole) nebo dětské hřiště. Velkým letošním lákadlem pro dospělé i děti budou nové dva okruhy pumptracku v celkové délce přes 300 metrů. Terénní vlny a klopené zatáčky na pumptrackové dráze umožňují udržovat i zvyšovat rychlost nikoliv šlapáním, ale pumpovánímv, tedy pohybem nahoru a dolů. Turnovský pumptrack by měl být hotový zhruba v polovině července.

Aktuální informace ohledně ceny vstupného, otvírací doby a jejího omezení v případě nepříznivého počasí naleznete vždy na webové stránce: www.maskova-zahrada.cz či na FB stránce www.facebook.com/maskova.zahrada.

Letošní sezóna bude bohužel poznamenaná aktuální pandemickou situací. Kvůli tomu bude regulován vstup do areálu a pobyt dle aktuálně platných nařízení Vlády ČR. „Dodržovat správné rozestupy cestou na tobogán pomůže návštěvníkům značení na schodech, stejně tak bude vizuálně upozorňovat označení na zemi minimální rozestup při čekání na občerstvení,“ přiblížil Tomáš Špinka.     

TURN/Zdeňka Štrauchová