Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Mašově připravují základy pro nový pavilon školy, rekonstrukce staré budovy zachová vzhled z 19. století

08. 08. 2020 | 16:13

Rekonstrukce a přístavba Základní školy Turnov – Mašov je v současné době největší investiční akcí města. Rekonstrukce odstartovala na začátku dubna 2020 a od té doby značně pokročila.

turnovMašovVizual
vizualizace

A to jak v historické budově, tak pod stávajícím objektem, kde u nového pavilonu probíhají práce na výkopech a základových konstrukcích.

Jelikož nový pavilon vzniká v těsné blízkosti stávajícího objektu, kde je prudký terénní zlom, bylo nutné provést nad rámec projektové dokumentace statické ztužení táhly ve stropní konstrukci. „Ve školní budově byly otlučeny všechny omítky stěn, probíhají práce na historické dřevěné stropní konstrukci - vyčištěním od betonů, impregnace a kontrola záhlaví trámů, je vyřešeno nové souvrství podlah,“ vyjmenoval investiční technik Miloslav Chrumko z odboru správy majetku turnovské radnice. Jak dodal, probíhá také vyzdívání nové přístavby sociálního zázemí. 

Architektonický návrh slibuje, že během rekonstrukce bude zachován vzhled původní budovy z 19. století (jádro školy pochází již z roku 1874). Tato stavba bude dominantou celého areálu s obnovením původních okenních otvorů a některých zdobných prvků. Na tuto část naváže nový dvoupodlažní pavilon s učebnou, družinou s hygienickým zázemím, šatnami a také výdejnou jídel s jídelnou. Stávající budovu a nový pavilon propojí prosklený spojovací krček v přízemí.   

Rekonstrukce si vyžádá 43 146 386,- vč. DPH, termín dokončení je naplánován na 31. 5. 2021.

TURNOV/Zdenka  Štrauchová