Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Nádražní ulici v Turnově osazují sloupy veřejného osvětlení a dokončují pokládku obrubníků a zámkové dlažby

16. 09. 2019 | 15:30

Minulý týden začala v Nádražní ulici instalace sloupů veřejného osvětlení, dokončuje se pokládka obrubníků a zámkové dlažby.

turnov úvodní DSC00255
Foto: Zdenka Štrauchová
Na nový široký chodník směrem k Ohrazenicím přijde doplnit značení, aby  bylo patrné, která část je pro pěší a která pro cyklisty. Zatímco cyklostezka ze žluté zámkové dlažby bude sloužit cyklistům pouze pro směr nahoru. Dolu od Ohrazenic bude cyklostezka součástí komunikace v rámci vodorovného dopravního značení.
 
Denně se pracuje i v komplikované části viaduktu, kde byla dokončena kanalizace na větvi A směrem na Ohrazenice.  „Práce na kanalizaci nyní započaly na větvi B k centru,“ doplnila Stanislava Syrotiuková z odboru správy majetku turnovské radnice. Jak pokračovala, pod viaduktem probíhají betonářské práce na středové části Odolenovického potoka.
 
Turnov, Nádražní ulice
Právě na mostku přes Odolenovický potok (mezi ulicemi Prouskova a 1. máje) mají chodci složitější situaci. Chodník po pravé straně byl zrušen a chodcům byl vyčleněn koridor v části silnice. Kromě napojení na řad a kanalizační přípojky objektů zde dojde k pokládce optických kabelů Cetin. 
 
V týdnu od 23. září dojde v části pod viaduktem k propojení plynu, což s sebou přinese z bezpečnostních důvodů omezení. Omezení se bude týkat hlavně průchodu chodců směrem na Přepeřskou ulici, doprava v Nádražní ulici bude zachována ve stávajícím stavu. Chodcům bude vymezen bezpečný koridor, který budou muset striktně dodržovat. "Občany prosíme, aby dbali pokynů stavby," apelovala na chodce Stanislava Syrotiuková z odboru správy majetku turnovské radnice.
 
Rekonstrukce Nádražní pokračuje v katastru Ohrazenic. Až k odbočce na nájezd na R35 dochází k vybourávání původních obrubníků a pokračují práce na sanaci komunikace.

TZ/Zdenka Štrauchová