Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V turnovských školách se přes léto mění okna a kotle, zlepšují se také podmínky pro imobilní žáky

09. 07. 2019 | 6:55

V turnovských školách není klid ani o prázdninách. Připravují se stavební práce, které při výuce během roku udělat nejdou. Na Základní škole Žižkova se v červnu začalo s rekonstrukcí střechy, která město vyjde na 7 milionů korun.

stavebnictvíNa plotě
ilustrační foto

Vymění se krytina a opraví se krovy. Práce by měly být hotové do konce října letošní roku.

Na „Žižkovce“ také dojde k úpravě pro imobilní žáky, bude přistaven výtah, upravena dvě WC i přístup do školy pro vozíčkáře. Práce budou hotové do poloviny listopadu za cenu 3,9 milionů korun.

„Na Základní škole Skálova proběhne další etapa výměny oken, která probíhá od roku 2017,“ říká Ladislav Osička z odboru správy majetku. 23 kusů oken se vymění za částku 1 milion korun.

V Mateřské škole 28. října dojde na výměnu dvou dožilých plynových kotlů v hodnotě 523.000 korun. Výměna dosloužilého plynového kotle se provede také v Mateřské škole Mašov za 118.000 korun.

převzato z www.turnov.cz