Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Za napadení seniora policie stíhá tři pracovníky obchodu, kteří neodhadli věk zákazníka. Hrozí jim tresty "natvrdo"

02. 04. 2020 | 15:09

Za napadení seniora v obchodě s potravinami v Semilech policie stíhá tři jeho pracovníky. Staršímu muži odmítli umožnit nakupovat v době vyčleněné pro seniory, neboť si mysleli, že je mladší. Při incidentu muže zranili a vzali mu telefon. Policie 29letou ženu obvinila z loupeže, sedmadvacetiletého muže z ublížení na zdraví a výtržnictví a 37letého muže z výtržnictví. Na webu policie to dnes uvedla regionální mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

nákup3
ilustrační foto

"Kriminalisté se však případu i nadále věnují a dále prověřují, zda se nedopustil protiprávního přestupkového jednání i samotný napadený zákazník," dodala Šrýtrová.

Incident se stal 19. března v prodejně na Riegrově náměstí v Semilech poté, co pracovník prodejny odmítl staršího muže v roušce vpustit dovnitř. Domníval se mylně, že je mu méně než 65 let. "Muž se zaměstnanci prodejny snažil prokázat svým občanským průkazem, což vedlo ke vzájemné vyhrocené situaci a následnému fyzickému napadení zákazníka ze strany zaměstnance, přičemž mu druhá zaměstnankyně vytrhla silou z ruky mobilní telefon. Poté se do konfliktu zapojil ještě i další zaměstnanec prodejny, který také zákazníka fyzicky napadl," uvedla Šrýtrová. Zraněný senior musel být k ošetření převezen do nemocnice v Jilemnici.

Tři pracovníky prodejny policisté podle Šrýtrové obvinili na základě výpovědí svědků a kamerových záznamů z prodejny. Ženě hrozí trest od dvou do deseti let, mladšímu muži až tříletý trest vězení a staršímu muži až dva roky vězení.

čtk