Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zástupci města Semily jsou mezi oceněnými za péči o válečné hroby 

01. 12. 2019 | 10:02

Za příkladnou péči o válečné hroby na více než desítce míst od Českolipska až po Semilsko předali v pondělí 25. listopadu v multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje pamětní plakety zástupce ministerstva obrany Imrich Vetrák a hejtman Martin Půta.

hroby
Foto: Semily

Kromě zástupců dvanácti měst a obcí plaketu převzal také Mgr. Roman Hedvičák, pracovník odboru školství, kultury a vnějších vztahů MěÚ Semily, a to za příkladné vedení centrální evidence válečných hrobů. TJ Sokol Semily získala ocenění za obnovu zaniklého pietního místa věnovaného památce obětí první světové války.

Lena Mlejnková, starostka města Semily: "Velmi si vážím ocenění, které jsme obdrželi za citlivé doplnění památníku padlých v Semilech o pamětní desky se jmény těch, jenž ve světových válkách položili svůj život, a které jsme realizovali na návrh Mgr. Lenky Holubičkové. Veliké poděkování za skvělou práci v této oblasti patří i oceněnému Mgr. Hedvičákovi. V tomto případě mohu směle použít slova, že jeho práce je mu posláním a koníčkem. Děkujeme! Péčí o tato místa si připomínáme svou historii. Opravu a údržbu válečných hrobů považuji za projev kultury našeho města, stejně tak dalších obcí. Pozitivním příkladem je i nedávno opravený pomník v Bítouchově díky iniciativě SDH Bítouchov."  

SM/Renata Coufalová