Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Fanoušky v Liberci rozpálil celosvětový král sportovního fandění Cameron Hughes. "Řádil" během ženského hokejového turnaje

10. 02. 2024 | 14:24

Divoký tanečník, který rozpálí fanoušky a rozhazuje trička na velkých sportovních akcích od olympijských her či finále NBA až po hokejové zápasy. To je Cameron Hughes. Tanečník, který roztančil davy fanoušků i největší sportovní celebrity – zavítal tentokrát na zápas ženského ledního hokeje Česko – Finsko, který proběhl v liberecké Home Credit Areně v rámci Women’s Euro Hockey Tour.

Cameron Liberec2
Fanoušky v Liberci rozpálil celosvětový král sportovního fandění Cameron Hughes.Svou show předvedl během ženského hokejového turnaje WEHT Česko – Finsko

Stejně jako kdekoli jinde na světě strhl během přestávky svým tancem a show diváky k zábavě a společně si užili jedinečnou atmosféru fandění na hokejovém utkání. Cameron se najednou vztyčí mezi diváky a začne tančit svůj specifický tanec a povzbuzovat diváky k fandění. Postupně na sebe upoutá veškerou pozornost a jeho show se stane středobodem všeho dění na stadionu. Na sobě má v mnoha vrstvách oblečena trička, která postupně svléká, hraje si s nimi a rozhazuje je divákům kolem sebe. Ti se postupně nechávají strhnout, aby fandili a radovali se společně s Cameronem.

Již více než 30 let Kanaďan Cameron Hughes rozpaluje davy na sportovních akcích po celém světě. Jako jediný profesionální sportovní bavič svého druhu na světě vystoupil Cameron doposud na více než 1 500 akcích - včetně 2 olympijských her, pěti finále NBA, tří finále Stanley Cupu a tenisového turnaje US Open. Jeho neutuchající optimismus, nakažlivé povzbuzování a nespoutaný tanec potěšily a dodaly energii nic netušícím davům a uložily Cameronova nesmazatelného ducha do paměti více než 30 milionů lidí - často aniž by kdokoli věděl, kdo muž se slavnými tanečními pohyby ve skutečnosti je.

V pátek svou show předvedl na zápase ženského hokeje WEHT Česko – Finsko v Liberci.

Jak se vlastně Cameron stal prvním profesionálním fanouškem na světě? Jednoduše využil své upřímné lásky k lidem a proměnil ji v tu nejnepravděpodobnější kariéru. Dá se říci, že jeho neopakovatelný životní příběh začíná od skromných kořenů v kanadské Ottawě jako příběh o milém smolaři, který se nemohl dostat do středoškolského basketbalového týmu, ale nakonec si podal ruku s největšími titány sportu na těch nejprestižnějších světových stadionech a hřištích.

Ačkoli se Cameron specializuje na to, aby lidem pomohl prožít nefalšovanou radost a nadšení díky smíchu a uvolnění, jádro jeho příběhu je stejně tak o riskování, nabourávání společenských konvencí, snaze o maximální výkon a o „fandění“, jak se dostat dál a k vyšším cílům. Jeho neotřelá metoda propojování a inspirování davů se uplatnila nejen na největších světových sportovištích, ale také na firemních akcích pro některé z nejznámějších nadnárodních korporacích ale i ve filantropické a charitativní službě potřebným.

O svém životním příběhu vydal Cameron Hughes také knihu memoárů pod anglickým názvem „KING OF CHEER“. Kniha popisuje inspirativní příběh o vytrvalosti a víře v sebe sama, v němž Cameron líčí vrcholy i pády své neuvěřitelné cesty. Od jeho celoživotního boje s ADHD až po předčasnou smrt milované matky, když byl na střední škole a další zásadní momenty jeho pestrého života.

Sám Cameron k tomu, co dělá, říká: „Doufám, že vás můj příběh inspiruje k tomu, abyste fandili o něco hlasitěji, usmívali se o něco víc, tančili o něco bláznivěji, podpořili svůj tým, nebáli se a hlavně, abyste VSTALI a stali se svým vlastním největším fanouškem. Jsem nadšený, že mohu tisícovkám lidí ukázat skutečnou sílu fandění."

Když Cameron spustil svou show na tenisovém utkání US Open před zraky diváků, a hlavně tenisové jedničky Novaka Djokoviče, který sám nedokázal odolat Cameronově tanci a nechal se strhnout, dostalo se mu z jeho úst následujícího ocenění: „Jsi nejlepší tanečník. Jsi nejlepší tanečník v celém New Yorku. Dělej to, co děláš, kámo!"

Cameron toho za svůj život zažil opravdu mnoho. Mimo jiné si hrál na schovávanou a vyrůstal s budoucím kanadským premiérem Justinem Trudeauem, skvěle se bavil na afterparty s Princem po premiéře filmu Sesterstvo putovních kalhot. Zahrál si ve videoklipu Alanis Morissette, vyhodil Machine Gun Kellyho ze slavnostního průvodu Cleveland Cavaliers na mistrovství v basketbalu a účastnil se například natáčení seriálů Přátelé a dalších aktivit.

K 30. výročí Cameronovy kariéry mu na oslavu přišel osobně pogratulovat kanadský premiér Justin Trudeau.

Cameronova kariéra v číslech:

  • Více než 1500 sportovních událostí, na kterých vystoupil
  • 20 nejrůznějších sportovních lig
  • 8 návštěv nemocnic
  • 30 milionů fanoušků
  • Nejvíce rozdaných triček za jeden hrací den 425
  • Průměr rozdaných triček na jeden zápas: 130
  • Nejvíce úspěšně navrstvených a rozdaných triček během jednoho kola tance: 23

Hlavní sportovní a další události, kde Cameron vystupoval:

  • Dvoje olympijské hry – v roce 2002 Salt Lake City a v roce 2010 Vancouver
  • 2x finále Stanley Cupu - Chicago, Las Vegas (2015, 2018)
  • 5x finále NBA - Cleveland, Toronto (2015 - 2019)
  • Tenisové mistrovství US Open (2010 - 2018)
  • Festival komedie „Just for Laughs“ (2011 - 2019)
  • The Grey Cup Kanadské fotbalové ligy (2008)
  • "Katie" - talk show Katie Couricové
  • Mistrovství světa v lyžování
  • Turnaje a mistrovství světa v ragby
  • Moderátor - Game Face, Comedy Network

TZ