Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec, ale i Slovensko, Německo či Kanada a USA. Kam putují dresy z aukce?

12. 04. 2024 | 16:44

V neděli skončila aukce originálních hraných dresů z uplynulé sezony. A některé z tygřích trikotů čeká velmi zajímavá cesta. Kam poputují vydražené kousky?

spa2fans
ilustrační foto

Není žádným velkým překvapením, že nejvíce jich zůstane v Liberci a okolí. Zároveň však výsledek aukce ukazuje, že svou fanouškovskou základnu mají Bílí Tygři také mimo Liberecký kraj. Vždyť například přímo v Liberci našlo svého majitele pouze 10 z celkem 74 dražených dresů. Další z nich zamíří do Jablonce nad Nisou, Křižan, Smržovky či dalších nedalekých obcí.

Desítky dresů však čekají cesty přes celou republiku. Kupříkladu trikoty Jakuba Dvořáka vydražil majitel z Českých Budějovic, dres Iana McCoshena pak poputuje do Jihlavy. Mezi dalšími destinacemi figurují Hradec Králové, Opočno, Štětí, Neratovice, Tmaň, Písek či Třeboň.

Rekordní množství dresů v aukci přineslo také rekordní počty trikotů, které poputují do zahraničí. Takových je hned 12. Dresy Kellyho Klímy a Jaromíra Péreze putují do německého Forstu, modrý dres Michala Ivana a oba trikoty T.J. Melancona pak zamíří do německé metropole Berlína. Na Slovensko, konkrétně do Trenčína, pocestuje šestka Davida Aubrechta, osmička Jayce Hawryluka pro změnu do polského Jawora.

A vůbec nejvzdálenější destinace? Na ty se mohou těšit dresy tygřích gólmanů. Modrý dres Daniela Krále a bílý trikot Dávida Hrenáka našly nového majitele ve Spojených státech amerických, konkrétně v Indianapolis. A ještě o kousek dále se proletí dres Lukáše Paříka, jehož vydražil fanoušek z Winnipegu v kanadské provincii Manitoba.

Všem účastníkům aukce ještě jednou děkujeme, i díky nim se podařilo celkem vybrat 231 413 Kč. Tato částka poputuje na konto tygří mládežnické Akademie.

hcbilitygri.cz