Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Trenér Jablonce Rada i kouč Ostravy Kozel přijdou o ligový restart, nakazili se covidem-19

06. 11. 2020 | 11:16

AKTUALIZOVÁNO: Fotbalisté Jablonce a Ostravy budou při obnovení první ligy postrádat své trenéry a jejich asistenty, kteří se nakazili koronavirem. Kluby o tom informovaly na svých webech. Severočeši se musí obejít bez Petra Rady dnes proti Brnu, Baníku bude chybět Luboš Kozel na lavičce v sobotu v Příbrami.

fotbal rada TvLKjablonec-rennes2
Foto: Artur Irma

Rada měl během čtvrtka tušení, že se nakazil. "Bolí mě záda, nejsem ve své kůži. Měl jsem trošku zimnici, teplotu ne. Ráno jsem byl píchlej. Pokud z toho vypadnu, bude to pro mě osobně nepříjemné, ale nedá se nic dělat," řekl dvaašedesátiletý kouč den před zápasem proti Brnu serveru iSport.cz.

Mužstvo povede trenér mládeže Džimis Bekakis, pomáhat mu budou Jaroslav Vodička a Tomáš Čížek z B-týmu. Testy u hráčů Jablonce dopadly negativně. Naopak Brno mělo na začátku týdne hned šest pozitivních hráčů.

Kozla nahradí na ostravské lavičce v Příbrami kouč B-týmu Ondřej Smetana s asistentem Ivo Stašem. Podle iSport.cz jsou mezi nakaženými hráči gólmani Baníku Jan Laštůvka a Viktor Budinský, klub to však nepotvrdil.

První liga má za sebou nekompletních šest kol. Před měsícem byla kvůli zhoršené koronavirové situaci v Česku jako jedna z mála na světě zastavena. V pondělí vláda oznámila, že povolí restart profesionálních sportovních soutěží. Pokračovat mohou za přísných hygienických podmínek včetně testování na covid-19 před každým zápasem, na které už byli prvoligoví fotbalisté zvyklí. Hrát se bude bez diváků.

Ligová fotbalová asociace, která řídí první a druhou ligu, dnes od ministerstva zdravotnictví obdržela výjimku k obnovení profesionálních soutěží.

čtk