Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

29. ročník festivalu Benátská! odhalil první účinkující, kteří se představí na třech pódiích

11. 11. 2022 | 12:24

Příští rok se již po devětadvacáté otevřou brány jednoho z nejoblíbenějších festivalů u nás  - Benátská! s Impulsem. Návštěvníkům opět nabídne ve dnech 27. – 30. července bohatý program pro celou rodinu, zaměří se i na mladou scénu, a přinese, jak je zde dobrým zvykem, hudební vystoupení napříč žánry.

BNpřípravalidi
Zpráva pro diváky: Vstupenky za nejvýhodnější cenu jsou již v prodeji. Foto z loŇského ročníku

Vstupenky za nejvýhodnější cenu jsou již v prodeji na www.benatska.cz a v síti Ticketstream.

První den festivalu láka na tradiční „slovenský“ večer, který se na „Benátskou“ vrací po sedmi letech. „V minulosti jsme několikrát věnovali jeden večer jenom slovenským hudebníkům a vždy to mělo velkou diváckou odezvu. Chceme se k této tradici vrátit, a tak se v rámci čtvrtečního zahajovacího večera mohou diváci těšit na hvězdy slovenské pop music: Vaša Patejdla s kapelou, Petra Nagye a Indigo, Richarda Müllera a závěr večera bude patřit skupině No Name,“ říká jeden ze spoluorganizátorů Petr Pečený.

„Ve čtvrtek otevře své brány i Hudební stan Rádia Impuls už s tradičně rockovějším programem, který zašťiťuje sesterské rádio RockZone 105,9. Vystoupí tu mimo jiné Brutus, SPS, Ovčie Kiahně, či liberecká punková legenda Kohout plaší smrt, a také vítěz soutěže rádia RockZone 105,9, ve které se v letošním roce objevila řada velmi zajímavých kapel,“ říká ředitel festivalu Pavel Mikez.

Program 29. ročníku bude jako vždy pestrý. Na třech pódiích se vystřídají, mimo jiné Mirai, Mňága a Žďorp, Ivan Hlas, Trautenberk, Kamil Střihavka, Doga, Horkýže Slíže, a to je jen malý výčet vystupujících. Pořadatelé budou postupně zveřejňovat další zvučná jména.
„Já osobně jsem rád, že jsme se opět domluvili s kapelou Mirai. Jejich vystoupení mělo letos u fanoušků obrovský ohlas a rozhodně patřilo k jednomu z vrcholů festivalu. A tak jsme si společně řekli, proč to nezopakovat, navíc, když jsme oba kolegové z právní branže“ dodává s úsměvem Petr Pečený.
„Benátská je pro nás jedna z nejpovedenějších akcí u nás a rádi se tam s kapelou vracíme. V Liberci máme spoustu hudebních přátel a je to vždycky i velký mejdan muzikantů. Tak se těšíme,“ vzkazuje frontman skupiny Mirai Navrátil. Vystoupení Mirai bude navíc jediné v libereckém kraji během prázdnin příštího roku.  

„Snažíme se být stále festivalem nejen rodinným, ale chceme přilákat i mladou generaci. Na sobotní večer připravujeme stage s těmi, co právě u nich nejvíce bodují. Mimo jiné to bude Viktor Sheen, Sharlota, Robin Mood, Marpo&TroubleGang,“ nechává ještě nahlédnout do připravovaného line-upu Pavel Mikez.

O dalších dvou headlinerech zatím festival jedná a dle slov Pavla Mikeze je ve hře řada zajímavých jmen domácí i zahraniční hudební scény.

Festival Benátská! s Impulsem se nachází v malebném areálu ve Vesci u Liberce. Mimo hudebních vystoupení nabízí také doprovodný program, skvělé služby, kvalitní kuchyni, regionální potraviny, tradiční festivalovou vinárnu, dostatečné množství pravidelně udržovaných záchodů, velké parkoviště, oddechové zóny, dětský koutek a spoustu dalších aktivit.


Zvýhodněné vstupenky na 29. ročník festivalu Benátská! s Impulsem jsou již nyní k dostání na www.benatska.cz. Kompletní celofestivalovou vstupenku je možné koupit za cenu 1.690 CZK už jen do 20. listopadu.

Více informací na www.benatska.cz
https://www.facebook.com/benatskanoc.cz
https://www.instagram.com/benatska/

TZ/Pavel Mikez, ředitel pořádající společnosti