Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

45000. účastníka novoročního výstupu na Ještěd pořadatelé letos nepřívítají. Tradiční akce se neuskuteční

21. 12. 2020 | 17:07

Novoroční výstup na Ještěd se tentokrát neuskuteční. Pořadatelé plánovaného 46. ročníku novoročního výstupu na Ještěd po svědomitém uvážení rozhodli o zrušení akce. Důvodem je nepříznivá epidemiologická situace a s tím související opatření.

Novorocni vystup na Jested sli lide uz po dvaactyricate medium (1)
archivní foto z doby, kdy bylo dobře.

„Po 45 letech konání této již tradiční události, která zahajuje vůbec celou turistickou sezónu v regionu, si nyní musíme zodpovědně uvědomit případné zdravotní riziko, a proto výstup s těžkostí v srdci rušíme,“ uvedl Bořivoj Pohl, předseda oddílu turistiky KČT Lokomotiva Liberec.

Originální pamětní listy, kovové odznaky, absolventské turistické vizitky či odznaky „Novoročního čtyřlístku KČT“ na podporu budování turistických cest a zázemí pro zdravotně postižené tak musí počkat na své držitele do ledna 2022.

„Na výstupu jsme měli přivítat mimo jiné i 45000. účastníka. Pevně věřím, že příští ročník opět uspořádáme,“ uzavřel Pohl.

LK/FIlip Trdla