Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Anifilm v divadle vyhlásí vítěze, oceněné snímky se budou promítat od 21:00 v kině Varšava a Cinema City

14. 05. 2022 | 6:23

Vítěze v mezinárodních kategoriích vyhlásí dnes v Liberci na 21. ročníku festivalu animovaného filmu Anifilm. Slavnostní vyhlášení začne v 19:30 v Šaldově divadle, vítězné snímky se budou v Liberci promítat od 21:00 v kině Varšava a Cinema City.

anifilmRadnice
Foto z FB Liberec.cz

V hlavních mezinárodních kategoriích soutěží 11 celovečerních, 31 krátkých a 33 studentských animovaných filmů. Vyhlášeni budou i vítězové mezinárodních soutěží abstraktní a nenarativní animace, v kategorii videoklipů a také VR filmů. Vítězný snímek v kategorii krátkých filmů bude automaticky zařazen mezi ty, z nichž členové americké Akademie filmového umění a věd vybírají a nominují na ceny Oscar.

Anifilm je šestidenní festival, který nabízí to nejlepší, co vzniklo za poslední rok v animované tvorbě doma i ve světě. Letos lákal na více než 500 soutěžních i nesoutěžních snímků. Dnešním slavnostním vyhlášením ale Anifilm nekončí. Na filmové projekce, do školy animace, dabingového studia, game zóny s počítačovými hrami či na výstavy budou moci zájemci přijít ještě v neděli.

čtk