Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Chřipková sezona se blíží, kraj zve do knihovny na veřejnou preventivní akci

09. 09. 2024 | 8:54

Se začátkem podzimu je potřeba připravit se na chřipkovou sezonu. Odbor zdravotnictví Krajského úřadu Libereckého kraje ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí Libereckého kraje, libereckým pracovištěm Státního zdravotního ústavu Praha a lékaři připravil zdravotně preventivní akci s názvem Podzim nezastavíš, chřipku ano – očkuj se!

chřipka the-little-girl-5103356 1280
Ilustrační foto

Koná se pod záštitou Vladimíra Richtera, člena rady kraje pověřeného řízením resortu zdravotnictví, v pátek 13. září od 15 hodin v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

„Zdraví je to nejdůležitější, co máme. Jsem proto rád, že pomáháme zvýšit informovanost ve společnosti,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.    

Zaměřuje se na význam očkování nejen proti chřipce u pacientů s kardiovaskulárními a dalšími závažnými onemocněními a seznámí mimo jiné s informacemi o tom, že u lidí s kardiovaskulárním a jiným onemocněním může očkování výrazně zmenšit dopady chřipky na jejich organismus a snížit úmrtnost.

Přednášku pro veřejnost připravil Jiří Šmíd, praktický lékař pro dospělé z Jablonce nad Nisou, který bude odpovídat také na očkovací dotazy účastníků. Úvodního slova se ujme Tomáš Roubíček, lékařský ředitel a lékař kardiovaskulárního centra Krajské nemocnice Liberec.

Před a po přednášce bude v předsálí k dispozici stánek Státního zdravotního ústavu s informačními materiály k tématu akce a dalšími informacemi z oblasti zdraví.

Účastníci si zde mohou nechat změřit krevní tlak a cholesterol v krvi a zkonzultovat naměřené výsledky. 

LK/Jan Mikulička